Przepis kulinarny
sałatka ryżowo- sojowa Autor: blondyna   Data: 16.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8395
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 10 min. ?

Składniki:

2 saszetki ugotowanego ryżu, puszka ananasa, puszka smacznej kukurydzy, 2-3 łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, majonez

Jak przyrządzić?

Ugotować ryż. Do wystudzonego ryżu dodać rozmiżdżone ząbki czosnku, kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Na koniec wlać sos sojowy. Wymieszać z majonezem. Smacznego!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

W szklanej salaterze.

Uwagi:

Ma ciekawy, oryginalny smak. Nie przesadzać z majonezem. Dać tylko tyle,żeby sałatka się nie rozsypywała. Sałatka nie będzie smaczna, jeśli nie dodacie chociaż odrobiny czosnku (to dla tych którzy go nie lubią). Wykonać przed podaniem ok. 1 godz. wcześniej. Bardzo dobra po schłodzeniu w lodówce.

Czas przygotowania:

Nie przegotujcie ryżu.

« Powrót