Przepis kulinarny
Boeuf Strogonoff Autor: Kathy   Data: 17.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8401
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 ? zł średni 25 min. 385

Składniki:

- 500 g polędwicy wołowej - łyżka mąki - 4 łyżki oleju - 150 g pieczarek - cebula - szklanka gęstej śmietany - 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz - natka pietruszki

Jak przyrządzić?

1. Mięso pokroić w plasterki i obrószyć mąką, podsmazyć na połowie oleju. 2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę obrać, drobno posiekać, olej rozgrzac i podsmażyć na nim najpierw cebulę, potem pieczarki. Dodać do mięsa. 3. Śmietanę dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać do mięsa. Potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dusić jeszcze 5-8 minut, przed podaniem posypac natką pietruszki.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót