Przepis kulinarny
Paprykarz Moni Autor: moniak1976   Data: 19.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8428
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 60 min. ?

Składniki:

1 kg zoładkow drobiowych (kurzych), 3 papryki surowe (zielona, czerwona, zolta), 3 cebule, 3 pomidory, 3 liscie laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, vegeta, pieprz, chilli, papryka ostra i slodka.

Jak przyrządzić?

Zoladki ugotowac z lisciem laurowym i zielem, po ostygnieciu pokroic w paski. Cebulke pokroic w kosteczke i udusic na oleju. Papryke pokroic w kostke i dodac do cebulki - nadal dusic. Dodac do tego pokrojone zoladki. Pomidory sparzyc i obrac ze skorki - pokroic w kostke i dodac do wszystkiego - dusic jeszcze ok. 10 minut. Przyprawic do smaku.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Najlepiej smakuja z kluskami slaskimi. Polecam. Jest to cos innego a przy tym bardzo smacznego. Smacznego zycze.

Uwagi:

Zoladki powinne byc gotowane do miekkosci.

Czas przygotowania:

« Powrót