Przepis kulinarny
Befsztyk z polędwicy po generalsku Autor: torunczyk   Data: 25.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8499
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 45 min. ?

Składniki:

40 dag polędwicy wołowej, 8 dag cebuli, 5 dag ogórków konserwowych, 4 dag grzybów marynowanych, 2 żółtka, 15 ml oliwy, tłuszcz, sól, pieprz, musztarda, papryka mielona.

Jak przyrządzić?

Mięso umyć, zemleć. Ogórki i grzybki drobno pokroić razem z obraną i opłukaną cebulą, połączyć z mięsem, żółtkami i oliwą, doprawić. Z przygotowanej masy formować befsztyki o grubości 3-4 cm, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Podawać z frytkami. Smacznego!

Czas przygotowania:

« Powrót