Przepis kulinarny
Placuszki z cukinii i fety Autor: Wera   Data: 28.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8564
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 80 min. ?

Składniki:

3 srednie cukinie, starte na tarce o grubych oczkach, 1 lyzeczka soli, 3 duze jajka, 1 szklanka startej na tarce fety, 1 zabek posiekanego czosnku, 1 szalotka, posiekana, troszke swiezej miety lub oregano, 3 lyzki maki, sol, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Cukinie wymieszac na durszlaku z sola, zostawic na godzine. Dobrze odcisnac, przelozyc do miski. Dodac reszte skladnikow, wymieszac. Smazyc na oliwie (lub masle) z obu stron na rumiano.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót