Przepis kulinarny
Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem Autor: Asia   Data: 30.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8579
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

40 dag tagliatelle, 6 dag suszonych pomidorów, 8 czarnych oliwek, 1 mały pęczek natki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 3 łyżki oliwy, sok z 1 cytryny, sól.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować. Pomidory namoczyć w wodzie ok. 3 godzin. Oliwki pokroić. Natkę pokroić. Namoczone pomidory też pokroić. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić w misce. Dodać oliwę, pomidory, oliwki i 2 łyżki soku z cytryny. Wymieszać. Makaron wymieszać z sosem. Doprawić jeśli potrzeba. Posypać natką.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót