Przepis kulinarny
Sałatka warstwowa Autor: edzia   Data: 07.12.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8665
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-6 ? zł średni ? min. ?

Składniki:

1/2 kg fileta z kurczaka, 3 cebule, 4 ogórki konserwowe, 1/2 kapusty pekińskiej, majonez, ketchup, przyprawa "Gyros", wegeta, oliwa lub olej.

Jak przyrządzić?

Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie (lub oleju), posypać sporą ilością przyprawy gyros. Cebulę, ogórki, kapustę drobno pokroić w kostkę. Kapustę posypać wegetą i odstawić na chwilkę, odcisnąć wodę. Układać warstwami w szklanej misce (najlepiej kwadratowej) od dołu: kurczak, cienka warstwa ketchupu, cebula, cienka warstwa ketchupu, cinka warstwa majonezu, ogórek konserwowy, cienka warstwa majonezu, kapusta pekińska.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Ładnie wygląda i dobrze smakuje.

Czas przygotowania:

« Powrót