Przepis kulinarny
Makaron Fusilli z pomidorami Autor: lidzik   Data: 19.12.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8786
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 50 zł średni 60 min. ?

Składniki:

300 g makaronu Fusilli, 200 g dojrzałych pomidorów, 50 g rzymskiego sera owczego lub parmezanu, 12 kaparów, 12 czarnych oliwek, 1 pęczek świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku, 2 anchois, 8 dużych łyżek stołowych oliwy z oliwek extra virgin, czarny pieprz.

Jak przyrządzić?

Pomidory pokroić w kostkę, posiekać bazylię, dodać oliwki bez pestek, kapary,pokrojony ząbek czosnku i anchois,polać oliwą z oliwek, obficie posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać pokrojony przy użyciu noża do warzyw lub sera w cieniutkie plasterki ser. Delikatnie wszystko wymieszać. Ugotować makaron al dente i dodać do sosu. Wszystko razem podrzucać obracając i natychmiast podawać.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót