Przepis kulinarny
Makaron z krewetkami Autor: Mały   Data: 22.12.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8814
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 duże 5 zł średni 10 min. niska

Składniki:

krewetki koktailowe (ilość według własnego uznania), czosnek, świeża pietruszka, śmietana 18%, sól, makaron, oliwa (wskazana z oliwek)

Jak przyrządzić?

W pierwszej kolejności gotujemu makaron, ok. 200 gr na dwie osoby, a w międzyczasie rozgrzewamy patelnię i wlewamy oliwę aby zakryć dno. Kolejny krok to dodać ok. 100 gr krewetek, smażąc je do czasu aż się zarumienią. Następnie wrzucamy ząbek czosnku (uprzednio roztarty), pół pęczka świeżej zielonej pietruszki dusząc to ok. 2 min., po czym wlewamy śmietanę aby potrawa nabrała pięknego koloru i aromatu. Do tak przyrządzonego sosu wrzucamy makaron mieszając go dokładnie i podajemy na talerz.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

ilość składników według własnego uznania

« Powrót