Przepis kulinarny
Kalafior po włosku Autor: diablica   Data: 29.12.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8839
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 45 min. ?

Składniki:

1 opakowanie makaronu rurki, 1 kalafior, 20 dag żółtego sera, 1 puszka koncentratu pomidorowego, 4 duże ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Ugotować kalafior w lekko osolonej wodzie, wyjąć go i w tej samej wodzie ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekany lub wyciśnięty przez praske czosnek i lekko go zrumienić na delikatnym ogniu. Uwaga! Czosnek szybko się przypala! Następnie wrzucić kalafior i podsmażając rozgniatać go widelcem. Dodać koncentrat, a na koniec wymieszać wszystko z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Do odcedzonego makaronu dodać kalafior z patelni i wszystko razem dokładnie wymieszać.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Podawać na ciepło, ale na zimno też nie jest złe.

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót