Przepis kulinarny
Bronx Autor: Daniel   Data: 02.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8857
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 5 min. przewaga pomarańczy

Składniki:

20 ml ginu, 20 ml soku ze świeżej pomarańczy, 10 ml wermutu Martini Dry, 10 ml wermutu Martini Rosso, 3 kostki lodu.

Jak przyrządzić?

Do shakera wrzucić kostki lodu. Wlać gin, oba wermuty i sok pomarańczowy, energicznie potrząsać. Przelać napój zatrzymując lód, do kieliszków koktajlowych. Kieliszki można przybrać skórką pomarańczy lub cytryny w kształcie spirali.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Oczywiście nie musimy miec shakera.

Czas przygotowania:

« Powrót