Przepis kulinarny
Sos czosnkowy ostry!!! Autor: krzyś   Data: 02.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8861
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 2 min. ?

Składniki:

2 ząbki czosnku, przyprawy: oregano, bazylia, tymianek, pieprz, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól.

Jak przyrządzić?

1. Czosnek zetrzeć na 'miazgę' z odrobiną soli. 2. Dodać mocno utarte przyprawy: oregano, bazylię, tymianek i pieprz (najlepiej utrzeć w moździerzu lub młynku). 3. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek (nadal ucierać). 4. Zmieszać z 2 łyżkami jogurtu.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Sos ten idealnie nadaje się do selera naciowego (pycha!).

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót