Przepis kulinarny
Filety z kurczaka w cieście Autor: Budzik   Data: 14.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8959
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-6 ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

2 duże piersi z kurczaka, 2 łyżki mąki, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, ser żółty, 3 jajka, 1 cebula, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, koperek (świeży lub suszony), olej

Jak przyrządzić?

1. Filety i cebulę pokroić w kostkę, dodać przyprawę do kurczaka, 3 żółtka, starty żółty ser i wymieszać. 2. Białko ubić na sztywno i dodać do filetów. 3. Dodać mąkę ziemniaczaną, zwykłą (pszenna, poznańska lub wrocławska) i wymieszać. 4. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem (jeżeli świeży, to drobno posiekać) według uznania. 5. Nakładać na patelnię łyżką i smażyć na małym ogniu w dużej ilości oleju.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót