Przepis kulinarny
Makaron po studencku Autor: Ania i Kisiel   Data: 14.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8960
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 25 min.

Składniki:

cebula, kiełbasa, olej, makaron, jaja, sól, pieprz, zioła prowansalskie, keczup

Jak przyrządzić?

Pokroić cebulę i kiełbasę i podsmażyć na oleju. W międzyczasie ugotować makaron. Ugotowany makron dodać do usmażonej cebuli z kiełbasą. Chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Następnie wbić jajka, dodać przyprawy i smażyć do momentu ścięcia jajek. Można podawać z keczupem, polewając potrawę. Ilość składników uwarunkowana jest ilością osób, dla których potrawa jest przygotowana.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót