Przepis kulinarny
Dip grillowy Autor: Picia (men33@poczta.fm)   Data: 19.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9016
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 5 min. ?

Składniki:

śmietana luksusowa Zott, majonez Winiary, ogórek, pieprz czarny, biały, czerwony, zielony, koperek, sól

Jak przyrządzić?

Do śmietany dodać dwie łyżki majonezu. Czosnek przecisnąć przez praskę, pieprz zmielić młynkiem (najlepiej grubo mielącym). Ogórek starkować na drobnej jarzynówce i odcisnąć z soku, koperek posiekać. Całość połączyć i dodać soli wg upodobań. Schłodzić w lodówce. Zamiast ogórka świeżego można używać kiszonego lub konserwowego - to zależy od upodobań smakowych:)

Potrzebne przybory:

tarka jarzynówka, praska do czosnku

Jak podawać?

Schłodzoną.

Uwagi:

Polecam jako dip do karkówki z grilla.

« Powrót