Przepis kulinarny
S@ł@tka b@rdzo wiosenn@ Autor: M@zi   Data: 07.02.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9201
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-6 15 zł średni 40 min. ?

Składniki:

6-7 liści sałaty, 6-7 liści kapusty pekińskiej, 2 pomidory, 1 ogórek długi, 1 papryka, 1 pęczek rzodkiewek, 1 pęczek szczypiorku (najlepiej cienkiego), sos sałatkowy Knorr włoski lub wszelkie ziołowe, ale tylko Knorr, 3 łyżki oleju lub oliwy, 3 łyżki przegotowanej przestudzonej wody

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki kroimy w kostkę, pomidory najlepiej sparzone i obrane z skórki, do tego dodajemy sos przyrządzony wedle przepisu z opakowania. Mieszamy porządnie i wstawiamy do lodówki na minimum 20 min przed podaniem. Świetnie pasuje do dań obiadowych, ale także sama. Jeśli ktoś lubi, można dorzucić do tego jeszcze różne inne warzywka czy fetę albo starty żółty ser - też dobrze smakuje. Naprawdę gorąco polecam!!! Smacznego!

Potrzebne przybory:

ostry nóż, deska do krojenia, głęboka miska, czajnik;) z zagotowaną wodą, kubek do wymieszania sosu

Jak podawać?

Jak się komu podoba, może być dodatkiem lub daniem głównym ;))))

Czas przygotowania:

Wraz z czasem "przegryzania" w lodówce;)

« Powrót