Przepis kulinarny
Pyszniutka Autor: fruitman   Data: 21.02.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9380
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

ziemniaki, szczypior, śmietana, majonez, pieprz, sól

Jak przyrządzić?

Ziemniaczki ugotować w łupinach, pokroić w kostkę (grubszą niż na tradycyjną sałatkę), pokroić szczypior. Posolić, popieprzyć, dodać majonez i śmietanę.

Jak podawać?

Można samą, a można też do kotlecików na imprezie!

Uwagi:

Ilości - jakie kto lubi. Dokładać, próbować, dokładać. Ta sałatka nie ma wymagań, ale smak ziemniaczków ze szczypiorkiem i majonezikiem to poezja smaku.

« Powrót