Przepis kulinarny
A la flaczki dla dzieci Autor: karkówka   Data: 01.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9519
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
ok. 5-6 ? zł średni 60 min. ?

Składniki:

2 udka z kurczaka, dwie spore marchewki, śmietana, majeranek, przyprawy do smaku

Jak przyrządzić?

Umyte mięsko i marchewkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy obowiązkowo sporą ilość majeranku oraz doprawiamy do smaku według uznania. Gotujemy ok. godziny, gdy zmięknie, wyciągamy mięsko i marchewkę z rosołu. Mięsko obieramy i kroimy w drobne kawałki, a marchewkę w kostkę, wrzucamy z powrotem do garnka. Zupę zabielamy śmietanką i gotowe.

Potrzebne przybory:

garnek, deska, nóż, odrobina chęci i uśmiechu na twarzy

Jak podawać?

Można podawać z chlebkiem lub bez - zależy, jak kto woli.

Uwagi:

Moje dzieci nie lubią zup, a tą opychają się ile wlezie - chyba coś w tym jest :)

« Powrót