Przepis kulinarny
Buraczki wyśmienite Autor: Agata   Data: 17.04.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=955
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 5 zł średni 10 min. mało

Składniki:

- 1 słoiczek buraczków ćwikłowych (grubo starte, bez chrzanu!), - 2 łyżeczki musztardy, - przyprawa do zup maggi (1 łyżeczka), - małe opakowanie śmietany jogurtowej, - ew. pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Buraczki odcedzić i wyłożyć na miseczkę. Następnie włożyć do niej musztardę, maggi, śmietanę i ew. pieprz. Całość wymieszać. Doskonale smakuje do II-go dania jako dodatek do mięs. Wyśmienita. Palce lizać.

Potrzebne przybory:

Miska, łyżka.

Uwagi:

" Z PIEPRZEM LUB SOLĄ, Z CZYM PAŃSTWO WOLĄ?" S m a c z n e g o ! ! ! !

« Powrót