Przepis kulinarny
3 bit Autor: Michasia   Data: 17.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9745
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 20 zł średni 40 min. ?

Składniki:

8-9 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 0,5 l mleka, 2 śnieżki lub 1 śmietan fix, 2/3 kostki masła, 200 ml śmietany 30%, czekolada mleczna

Jak przyrządzić?

Mleko skondensowane gotować w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.

Czas przygotowania:

Długo gotuje się tylko mleko skondensowane, reszta maksymalnie do godziny.

« Powrót