Przepis kulinarny
Jajecznica na czosnku Autor: mmaf   Data: 23.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9823
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
1 2 zł średni 15 min. wysoka

Składniki:

2 jaja, 3 ząbki obranego czosnku, łyżka masła, sól, pieprz (do smaku)

Jak przyrządzić?

Czosnek posiekać w drobne plasterki i lekko zrumienić na maśle. Na czosnku zrobić jajecznicę z samych białek. Po usmażeniu zdjąć z ognia, dodać żółtka, wymieszać. Doprawić do smaku. Smacznego!

Jak podawać?

Np. na grzance.

Uwagi:

Ząbków czosnku można dać mniej, ale też wiecej :) Po lekkim przesmażeniu czosnek łagodnieje. Pyszneee!!!

« Powrót