Przepis kulinarny
Bułka w jajku Autor: lilita   Data: 25.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9869
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6-10 7 zł średni ? min. ?

Składniki:

3 jajka, zwykłe bułeczki (ok. 3-5), 1 łyżeczka vegety, pomidorek, tuńczyk w sosie (1 puszeczka), trochę soku z cytryny, olej lub smalec do smażenia

Jak przyrządzić?

Bułeczki przecinamy na pół. Skorupki jaj myjemy, następnie rozbijamy jajka, dodajemy vegetę i roztrzepujemy. Pomidorka myjemy i kroimy w plasterki, następnie kładziemy na talerzyk, nie posypujemy solą (puści sok). Tuńczyka przekładamy do salaterki, wyciskamy do niego trochę soku z cytrynki i mieszamy na patelni, rozgrzewamy olej, następnie maczamy bułkę w jajku i smażymy z 2 stron na złoty kolor. Jemy, z czym lubimy: albo pomidorek na wierzch, albo tuńczyk. Smacznego!

Jak podawać?

Na ciepło.

« Powrót