Sos czosnkowy
Autor: Zosia
Data: 27.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9907
|
Porcje: |
Koszt: |
Trudność: |
Czas: |
Kaloryczność: |
? |
2 zł |
średni |
? min. |
? |
|
Składniki:
2 ząbki czosnku, mały pojemniczek śmietany, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Czosnek zgniatamy w prasce na deseczkę, bokiem noża zgniatamy go do wyciśnięcia soku. Przekładamy do spodeczka, dodajemy śmietanę, majonez, sól i trochę pieprzu do smaku. Wymieszać i odstawić na pół godziny.
|
Czas przygotowania:
Jest pyszny. Idealny do potraw z grilla, frytek, mięs, sałatek. |
« Powrót
|
|
|