Przepis kulinarny
Jajka faszerowane Autor: martaaa   Data: 30.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9959
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

6 jajek, 200 g pieczarek, 1 cebula, parę łyżek majonezu, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Jajka po ugotowaniu przekroić na pół i wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Pieczarki posiekać drobniutko, również podsmażyć do odparowania wody. Wymieszać pieczarki z cebulą, wrzucić żółtka i mieszać. Dodać majonez. Przyprawić. Mieszać do powstania jednolitej masy. Farsz nakładać do białek. Można posypać pitruszką, szczypiorkiem lub koperkiem. Schłodzić w lodówce.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Doskonałe jako przystawka na imprezie:)

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót