Przepis kulinarny
Ognie Moskwy Autor: Conscript   Data: 31.03.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=9967
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 50 zł średni 5 min. ?

Składniki:

Spirytus lub wódka - oryginalnie powinnien być spirytus, wino musujące

Jak przyrządzić?

Do literatki 200 ml wlewamy od 50 do 75 ml spirytusu (lub wódki), zalewamy to winem musującym. Uwaga! Spirytus (wódka) musi być bardzo dobrze schłodzony, wódka powinna dojść do stanu jakby konsystencji miodu, co wymaga długiego chłodzenia w zamrażarce. Wino musujące musi być zimne, tzn. góra do 6 stopni Celsjusza!

Uwagi:

Jest to przepis oryginalny, testowany osobiście :))) Najlepiej spożywać w dobrej atmosferze, posiada tę zaletę, że idzie najpierw w nogi, a potem uderza dalej, jak spróbujecie, będziecie wiedzieli, o co chodzi... :)

Czas przygotowania:

Plus ok. 3 godz. chłodzenia.

« Powrót