Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

3 BIT

Tekst i foto Bożka 10-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?ok. 20 złbardzo trudny? min.?

Składniki:

8 paczek herbatników, mleko w puszce skondensowane słodzone (gotowane co najmniej 2 godziny), krem karpatka, 1/2 l śmietany kremówki, 2 śnieżki na mleko, 1 galaretka (może być cytrynowa rozrobiona w 1/2 szklanki wody).

Jak przyrządzić:

Układamy 1 warstwę herbatników na blachę, wykładamy mleko (karmel), po czym układamy kolejną warstę herbatników i na to dajemy krem karpatka. Nastepnie kolejna warstwa herbatników. Śmietanę ubijamy, dodając dwie śnieżki i jedną galaretkę. Masę wykładamy na ciastka. Na wierzch trzemy czekoladę.

Czas przygotowania:

Nie licząc gotowania mleka, przygotowanie ok. 30 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.12.2010 żarłok

mmmm.....

Zgłoś 05.03.2007 keyt

super placek polecam "palce lizać" rozpływa sie w ustach:)

Zgłoś 10.10.2006 Jowitkaaa

robiłam podobne na kruchym spodzie. jest boskie:-)))

Zgłoś 15.10.2006 JB

Witam!

Właśnie robiłam to ciasto-jest bardzo dobre, smakowało wszystkim moim gościom i mojej córeczce Kasiuni. Zamiast herbatników upiekłam 3 cienkie kruche placki. Polecam go wszystkim !... Pokaż więcej

Witam!

Właśnie robiłam to ciasto-jest bardzo dobre, smakowało wszystkim moim gościom i mojej córeczce Kasiuni. Zamiast herbatników upiekłam 3 cienkie kruche placki. Polecam go wszystkim !!!

Zgłoś 11.10.2007 anka

co za kretyn wpisał stopien trudności bardzo trudny??

To co jest w takim razie łatwe?

chyba rozbełtanie jajka i finito.

:-/

Nie zrażajcie ludzi niepotrzebnie, ciasto ... Pokaż więcej

co za kretyn wpisał stopien trudności bardzo trudny??

To co jest w takim razie łatwe?

chyba rozbełtanie jajka i finito.

:-/

Nie zrażajcie ludzi niepotrzebnie, ciasto jest super i robi wrażenie.

Dacie rade,bez problemu.

Zgłoś 26.11.2006 AgaM

Przepis ciekawy, mam tylko pytanie co do galaretki, nie podejrzewam żeby sypać "suchą", ale w jakiej ilosci wody rozmieszac? wg przepisu czy zmniejszyc??

pozdrawiam

AgaPokaż więcej

Przepis ciekawy, mam tylko pytanie co do galaretki, nie podejrzewam żeby sypać "suchą", ale w jakiej ilosci wody rozmieszac? wg przepisu czy zmniejszyc??

pozdrawiam

Aga

Zgłoś 15.02.2007 likka

hej Marta podaj ten przepis ?bo ten z herbatnikami wydaje mi się twardy a ty na czym robisz

Zgłoś 10.12.2006 megi

wcale nie jest takie trune jak zaznaczyłaś, nawt niedoświadczona gospodyni domawa może zachwycić swymi zdolnościami podając ciasto gościom. warto podjąć wyzwanie, bo sie opłaca. Palce lizać, jes... Pokaż więcej

wcale nie jest takie trune jak zaznaczyłaś, nawt niedoświadczona gospodyni domawa może zachwycić swymi zdolnościami podając ciasto gościom. warto podjąć wyzwanie, bo sie opłaca. Palce lizać, jeszcze lepsze na cienkim spodzie biszkoptowym,

Zgłoś 15.12.2006 MARTA

dZIś ROBIę!!! bedzie pycha

Zgłoś 06.02.2007 AGA 72

ja to ciasto robię troche inaczej. zamiast herbatników używam krakersów. gdy ciasto postoi 1 dzień wogóle nie czuć soli z tych krakersów, a ciasto nie jest wtedy takie słodkie.

Zgłoś 19.12.2006 martynika

no a ta sniezka to wsypuje proszek? czy najpierw rozrobic wg przepisu z mlekiem? NIECH KTOS MIE POWIE BO NIE CHCE GLUPOTY ZROBIC!!!

Zgłoś 20.12.2006 Anetka

Śmietanę ubijamy z dwoma śnieżkami ( śnieżki wsypujemy do smietany):))

Galeretke ropuszczamy w 1/2 szklane wody i dodajemy do ubitej śmietany ze śnieżkami,. Powstanie pyszna masa, która p... Pokaż więcej

Śmietanę ubijamy z dwoma śnieżkami ( śnieżki wsypujemy do smietany):))

Galeretke ropuszczamy w 1/2 szklane wody i dodajemy do ubitej śmietany ze śnieżkami,. Powstanie pyszna masa, która po zastygnięciu będzie sie łatwo kroić.

Zgłoś 04.02.2007 heheh

jesli to jest 3 bit to chyba zadne z was go niegdy nie jadlo od kiedy 3 bit ma karmel? to ja chem to zobaczyc!!!

Zgłoś 10.10.2007 zuska 12

bede probowac

Zgłoś 02.01.2007 Nastia

JB - a jak się robi te "trzy cienkie kruche placki"?

Zgłoś 13.01.2007 nadia

obliczyłam szacunkowy koszt ciata

to około 18 zł czyli około 13 batoników 3bit xxl

Zgłoś 13.01.2007 nadia

przepraszam :) nie zauwazylam wyzej kosztu ciast a

ups

Zgłoś 15.01.2007 nadia

robiłam ciasto w weekend cudo

dobrze ze jeszcze jest w lodowce bo jak przyjde to zjem

Zgłoś 24.01.2007 wiolka

pyszneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 26.01.2007 marta

znam inny przepis troche lepszy taki co rosplywa sie w ustach

Zgłoś 05.04.2007 JB

Nastia; czy interesuje cię w dalszym ciągu przepis na te trzy cienkie placki? Sorki ale dawno tu nie zaglądałam i nie widziałam pytania

Zgłoś 27.04.2007 calineczka

Robiłam to ciasto, ale troszeczkę inaczej.Krem karpatkowy usztywniony rozpuszczoną żelatyną,a karmel dodałam jako środkowa warstwa.Ciasto boskie.W życiu lepszego nie jadłm.

Zgłoś 02.05.2007 jola894

trochę zmodyfikowałam przepis,zamiast spodu z ciastek piekę kruche ciasto a śmietanę daję 18%,SUPER PYCHOTKA!!!

Zgłoś 03.05.2007 hania

W sklepach pojawiły się gotowe masy kajmakowe w puszkach (2 rodzaje - masa kajmakowa i masa krówkowa).

Zgłoś 11.05.2007 ewelina

ciasto super , tylko zamiast galaretki wolę dać żelatynę , bo galaretka trochę psuje smak śnieżki.

Zgłoś 23.05.2007 Mirka

Ciasto pycha....zniknęło w pół godziny :)

Zgłoś 07.12.2008 :D

jest jeszcze inny przepis na spód pieczemy biszkopt orzechowy i herbatniki dodajemy w czekoladzie

Zgłoś 12.11.2007 renka

Pyszne i ładnie wygląda. Ja dodałam galaretkę truskawkową fajnie się prezentuje .

Zgłoś 30.07.2008 justa

pycha!!!!!!!!

Zgłoś 20.08.2008 Karoo

mam ochote zrobic to ciasto ale na każdej stronce jest inny przepis, a po drugie podobno to ciasto jest bardzo slodkie ?? a jeśli bym warstwy zrobiła z herbatników i karkersów czy to dobry pomys... Pokaż więcej

mam ochote zrobic to ciasto ale na każdej stronce jest inny przepis, a po drugie podobno to ciasto jest bardzo slodkie ?? a jeśli bym warstwy zrobiła z herbatników i karkersów czy to dobry pomys??

Zgłoś 09.04.2009 Jolu$$$

Oł jea;ppp Jutro moja służaca robi i ciekawe czy dobry zakalec wyjdzie

HahahahahahahaahgahahahaahahahahahahahaahahahaaahahHEHE;pp

pOZDRO;)

Zgłoś 10.01.2012 Monika_27

Zrobilam to ciasto i od kilku dni stoi w lodowce,nikt go nie chce jesc.Jest tak cholernie slodkie,ze po kesie ludzie wymiekaja...pewnie juz go nigdy nie zrobie.Zrazilam sie maxymalnie do tego &q... Pokaż więcej

Zrobilam to ciasto i od kilku dni stoi w lodowce,nikt go nie chce jesc.Jest tak cholernie slodkie,ze po kesie ludzie wymiekaja...pewnie juz go nigdy nie zrobie.Zrazilam sie maxymalnie do tego "specjalu"...

Zgłoś 29.12.2012 Mama Nelsona

Wg mnie proporcja herbatników do trzech mas trochę za mała.

Krem karpatka (inaczej budyń z masłem) robi się z ok 0,75l mleka.

Śmietana 30%-0,5 litra to też sporo masy.

Krówka w... Pokaż więcej

Wg mnie proporcja herbatników do trzech mas trochę za mała.

Krem karpatka (inaczej budyń z masłem) robi się z ok 0,75l mleka.

Śmietana 30%-0,5 litra to też sporo masy.

Krówka wystarczająca. Ja podzieliłam masy na pół i zwiększyłam 2x warstwy herbtników