Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

3 bit

Tekst i foto Michasia 17-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?20 złprosty40 min.?

Składniki:

8-9 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 0,5 l mleka, 2 śnieżki lub 1 śmietan fix, 2/3 kostki masła, 200 ml śmietany
30%, czekolada mleczna

Jak przyrządzić:

Mleko skondensowane gotować w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką.
Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.

Czas przygotowania:

Długo gotuje się tylko mleko skondensowane, reszta maksymalnie do godziny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.09.2008 martai

Hej! Jak się gotuje puszkę to trzeba zrobic w niej otworki czy niekoniecznie? He, bo wiecie mam taki talent do gotowania, że boję się że coś mi może wybuchnąć

Zgłoś 21.03.2006 renia

świetnie że znalazłam taki przepis 'na czasie' mam w domu trzech łasuchów więc na pewno ciasto poleży jakieś pół godziny,dzięki pozdrawiam

Zgłoś 20.03.2006 Anicaa

Pytanko czy tą śnieżkę ubitą nie trzeba utrwalic żeby była bardziej sztywna i nie "klapła" za szybko???

Zgłoś 20.03.2006 ks

mam pytanie,bo przepis wygląda super. na jak dużą blachę to ciasto wychodzi?

Zgłoś 21.03.2006 kk

moze troche dziwne pytanie zadam, ale czy cos sie jeszcze robi z tym ciachem po wlozeniu do blachy?

Zgłoś 03.01.2010 mama

zamiast gotować mleko w puszce warto kupić w sklepie gotowe krówkowe lub kakaowe.Smietanę 30 % najlepiej ubić z jedną torebką śmietanfix,zamiast gotować budyń można użyć kremu do Karpatki

... Pokaż więcej

zamiast gotować mleko w puszce warto kupić w sklepie gotowe krówkowe lub kakaowe.Smietanę 30 % najlepiej ubić z jedną torebką śmietanfix,zamiast gotować budyń można użyć kremu do Karpatki

Zgłoś 22.03.2006 husiasiusia

kk masz rację i pytanie wcale nie jest dziwne no bo co niby potem z tym zrobić? herbatniki z karmelem i smietaną - czy to potem sie da pokroić?? wyjąć z blachy??

Zgłoś 22.03.2006 michasia

Jeżeli chodzi o bitą śmietanę to ma wyjść wystarczająco gęsta, zresztą po ułożeniu wszystkiego w blaszce ja wkładałam do lodówki, wtedy wszystko dobrze zgęstnieje. Później kroisz w kawałki i wyc... Pokaż więcej

Jeżeli chodzi o bitą śmietanę to ma wyjść wystarczająco gęsta, zresztą po ułożeniu wszystkiego w blaszce ja wkładałam do lodówki, wtedy wszystko dobrze zgęstnieje. Później kroisz w kawałki i wyciągasz łopatką do ciast. Jeżeli chodzi o wielkość blachy to ja robiłam w średniej wielkości, w dużej też będzie ale proponuję zwiększyć proporcję, żeby ciasto wyszło w miarę wysokie. Powodzenia

Zgłoś 23.03.2006 Alina

Ten sam przepis jest na"moje gotowanie" ale naprawdę godny polecenia. Dzieci bardzo go lubią i dorośli też. Naprawdę warto spróbować.A śmietana będzie dość "sztywna" po dodan... Pokaż więcej

Ten sam przepis jest na"moje gotowanie" ale naprawdę godny polecenia. Dzieci bardzo go lubią i dorośli też. Naprawdę warto spróbować.A śmietana będzie dość "sztywna" po dodaniu śnieżki.

Zgłoś 26.03.2006 Mariola

Bardzo mi się podoba Twój przepis jutro spróbuje i napisze jak mi wyszło pa!

Zgłoś 28.03.2006 Mariola

Spróbowałam ciasto naprawdę pyszne polecam wszystkim pa!

Zgłoś 30.03.2006 iwona

Ja tylko do strony formalnej-skondensowane mleko po ugotowaniu nazywamy kaimakiem-karmel to uprażony cukier na suchej patelni z dodatkiem wody-dodaje sie to np.do piernika.

Ciacho pycha a... Pokaż więcej

Ja tylko do strony formalnej-skondensowane mleko po ugotowaniu nazywamy kaimakiem-karmel to uprażony cukier na suchej patelni z dodatkiem wody-dodaje sie to np.do piernika.

Ciacho pycha ale strasznie kaloryczne-w sam raz na długie smutne wieczory

Zgłoś 31.03.2006 graza

a puszke to przed gotowaniem otworzyc?!

Zgłoś 31.03.2006 daniel

otwórz to zobaczysz co będzie się dzało :)

Zgłoś 02.04.2006 emka

Jeśli się nie boicie- to mozna kupić na rynku mleko juz ugotowane w puszce- od ruskich . kosztuje 4, 50 a jak kupujesz więcje to nate za 3 mozna kupic .. Ja to robie od roku i żyję . Ciekawe j... Pokaż więcej

Jeśli się nie boicie- to mozna kupić na rynku mleko juz ugotowane w puszce- od ruskich . kosztuje 4, 50 a jak kupujesz więcje to nate za 3 mozna kupic .. Ja to robie od roku i żyję . Ciekawe jakie będa efekty uboczne :)

Zgłoś 03.04.2006 Anika

Mam nadzieję, że dzieci nie będą robić takich byków ortograficznych jak ty Aneto. Zanim coś napiszesz to pomyśl

Zgłoś 04.04.2006 terka

Przepis OK. Ciasto wszystkim b. smakowało .Proste do wykonania.Dzięki . Pozdrawiam

Zgłoś 09.04.2006 Mircia

Bardzo dobre ciasto,ale mam pytanie jak najlepiej to kroić,bo strasznie się herbatniki kruszą i to jedyna wada ale CIACHO PYCHA!!!!!!!!!

Zgłoś 12.04.2006 ZMARTWIONA

jak to dwa budynie w 0.5 l przeciez jeden sie powinno robic niech mi ktos powie jak w koncu powinno byc bo wlasnie chce robic budyn do t3ego i nie wiem jak

Zgłoś 13.04.2006 :)

zmarwiona!!!

czasami robi sie budyn z dwoch paczek w pol litrrze mleka, bo wtedy masa jest sztywniejsza. Wykorzystuje sie ja czesto w przygotowywaniu kremow do ciast.

zamierzam zro... Pokaż więcej

zmarwiona!!!

czasami robi sie budyn z dwoch paczek w pol litrrze mleka, bo wtedy masa jest sztywniejsza. Wykorzystuje sie ja czesto w przygotowywaniu kremow do ciast.

zamierzam zrobic ta pychotke na swieta dam znac jak wyszla:)

Zgłoś 13.04.2006 PAula

Jestem łakomczuchem ciast, nie mogę się już doczekać, kiedy je zrobię. A później tydzien głodówki, trzeba zrzucić po tej bombie kalorycznej :) Dam cynka jak wyszło =]

Zgłoś 13.04.2006 Elizka

3bit-a robiłam już kilka razy. Najlepszy jest, gdy 24 godziny poczeka na łasuchów w lodówce. U mnie wierzchnią warstwą jest śmietana ubita ze Śnieżką, zamiast czekolady na śmietance układam rodz... Pokaż więcej

3bit-a robiłam już kilka razy. Najlepszy jest, gdy 24 godziny poczeka na łasuchów w lodówce. U mnie wierzchnią warstwą jest śmietana ubita ze Śnieżką, zamiast czekolady na śmietance układam rodzynki i płatki migdałowe albo kilka toffifee :) podane składniki są na dużą prostokątną blaszkę. Naprawdę pycha!!!

Zgłoś 13.04.2006 Katarzynka

zrobilam dzisiaj pycha, bardzo slodkie do kawki wysmienite polecam

Zgłoś 20.04.2006 malisiak

ciasto genialne!!!!!!!!!!!! Ekonomiczne - tak syte że wystarcza na sporą rodzinke ;))) najlepsze następnego dnia po przyrządzeniu :)

Zgłoś 21.04.2006 urbul

Prosze powiedzcie,czy mleko skondensowane moze byc ugotowane poprzedniego dnia?

Zgłoś 24.04.2006 Renia

Moja córka robiła 3bita kilka razy ale dodała jeszcze do przepisu czerwoną galaretkę ugotowaną w połowie wody do której dodała sok z 1/2 cytryna.Galaretkę tę ułożyła przed bitą śmietaną, przez c... Pokaż więcej

Moja córka robiła 3bita kilka razy ale dodała jeszcze do przepisu czerwoną galaretkę ugotowaną w połowie wody do której dodała sok z 1/2 cytryna.Galaretkę tę ułożyła przed bitą śmietaną, przez co ciasto ma bardziej wyrazisty smak nie jest tak mdłe-jest pyszne.

Zgłoś 26.04.2006 ania

kucharz dyplomata czy Ty nie wiesz jak się pisze nazwę Twojego zawodu?? może dobrze gotujesz, ale poczytaj też czasem jakąś inną książkę niz przepisy, bo przykro patrzeć na jakim poziomie jest n... Pokaż więcej

kucharz dyplomata czy Ty nie wiesz jak się pisze nazwę Twojego zawodu?? może dobrze gotujesz, ale poczytaj też czasem jakąś inną książkę niz przepisy, bo przykro patrzeć na jakim poziomie jest nasz język, przede wszystkim pisownia!:(

Zgłoś 28.04.2006 Monika

popieram jedną osobe jak to ciaso na duża blache wychodzo???

Zgłoś 30.04.2006 Tyśka

Hej wszystkim nie jadłam tego ciasta i niewiem czy opłaca się go robić?!doradżcie mi pliska!Pozdro!!!

Zgłoś 03.05.2006 manuella

Radzę jako pierwszą ułożyć masę budyniową,a potem następne,śmietana ubita na końcu.Ciasto lepiej smakuje.

Zgłoś 05.05.2006 lilith

Do tej warstwy budyniowej nie trzeba dodawać cukru? To wyjdzie troche dziwne chyba???

Zgłoś 06.05.2006 eddzia

dobre z pewnosścia ciasto al e sporo kosztuje !!!!!!! ale co dobre kosztuje

Zgłoś 06.05.2006 Ola

No cóż.. To miało być moje drugie ciasto, niestety... Mleko nie zgęstniało, chociaż gotowałam je zgodnie z opisem [a nawet kilkanascie minut dłuzej]... I tym samym ciasto nie wyszło.. No cóż...... Pokaż więcej

No cóż.. To miało być moje drugie ciasto, niestety... Mleko nie zgęstniało, chociaż gotowałam je zgodnie z opisem [a nawet kilkanascie minut dłuzej]... I tym samym ciasto nie wyszło.. No cóż...

Zgłoś 07.05.2006 smetka

Naprawdę świetny przepis! POLECAM!!!!

Zgłoś 10.05.2006 MałaMi21

Ciasto pychotka !!! Za taki smak warto wydać wiecej kasy, chociaz ja płaciłam tylko 14 zł a to przeciez nie duzo jak za bleche ciasta. Jest tylko jeden minus- po drugim kawałku tak mnie zamula... Pokaż więcej

Ciasto pychotka !!! Za taki smak warto wydać wiecej kasy, chociaz ja płaciłam tylko 14 zł a to przeciez nie duzo jak za bleche ciasta. Jest tylko jeden minus- po drugim kawałku tak mnie zamula że nie moge patrzeć na to ciasto. Ale mimo wszystko warto sie pofatygować ! Polecam wszystkim łakomczuchom lubiącym bardzo słodkie ciasta

Zgłoś 14.05.2006 Ela

Dzieki za przepis...ciasto REWELACJJJJJA

Zgłoś 15.05.2006 DOROTA

ciasto faktycznie znakomite,chociaż dokanałam małej modyfikacji, zamieniłam zwykłe mleko skondensowane na mleko kakaowe, mniej słodkie zdecydowanie, moje chłopaki wręcz zachwycone

Zgłoś 15.05.2006 latawiec

moja ciocia robi inaczej

masa budyniowa: 2budynie waniliowe gotuje w 0.5litra mleka i do goracego wsypuje galaretke (proszek) - rozpuszcza sie, a potem to miesza z masłem

masa krów... Pokaż więcej

moja ciocia robi inaczej

masa budyniowa: 2budynie waniliowe gotuje w 0.5litra mleka i do goracego wsypuje galaretke (proszek) - rozpuszcza sie, a potem to miesza z masłem

masa krówkowa: 30dag krówek rozpuszcza z 1łyzka masła i 2łyzkami mleka

masa smietanowa: 0.5litra smietany ubija z zelatyna (albo z tezejaca galaretke)

kładzie sie: herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa krowkowa - herbatniki - masa smietanowa posypac utarta czekolada lub polac rozpuszczoną

Zgłoś 16.05.2006 latawiec

no i oczywiscie najlepsze jak postoi dzien lub dwa

Zgłoś 21.05.2006 Sylwiana

co pozniaj jak to wszystko juz uloze w tej blasze to co dalej...

Zgłoś 21.05.2006 evi

OLA!

sadze ze kupilas puszke mleka skondensowanego NIESLODZONEGO,a z takiego karmelu nie zrobisz,no chyba ze jestes wrozka,ze slodzonego mleka musi Ci wyjsc karmel.Pozdrawiam

Zgłoś 24.05.2006 Alicja

co mam zrobić z ciastem jak już je włoże do blachy????

Zgłoś 27.05.2006 KASIULA

kurcze mam ochote zrobic to ciacho tylko sie boje czy mi wyjdzie trzymajcie kciuki za moje Bbit

Zgłoś 31.05.2006 aza

ciasto pycha ja je troche udoskonaliłam. Na spód dałam cienką warstwe biszkoptu lekko nasączyłam na to krem karpatka potem herbatniki ,tak samo nasaczone można nasączać z odrobiną alkohalu, mlek... Pokaż więcej

ciasto pycha ja je troche udoskonaliłam. Na spód dałam cienką warstwe biszkoptu lekko nasączyłam na to krem karpatka potem herbatniki ,tak samo nasaczone można nasączać z odrobiną alkohalu, mleko ugotowane w puszce ,herbatniki ,bita śmietana mało słodka z żelatyną,następnie ponownie herbatniki polać polewa lub posmarować mlekiem i posypac pokruszonymi chrupkami z wiórkami.Jest pycha.POZDRAWIAM.

Zgłoś 06.06.2006 mona

jejku...Kucharz dyplomata zmontował taki mały(powiem że całkiem zabawny)żarcik...dlaczego nikt tego nie zauważył?? obawiam się że to nie on reprezentuje w naszym gronie najniższy poziom..;)( lis... Pokaż więcej

jejku...Kucharz dyplomata zmontował taki mały(powiem że całkiem zabawny)żarcik...dlaczego nikt tego nie zauważył?? obawiam się że to nie on reprezentuje w naszym gronie najniższy poziom..;)( list od kucharza to taka mała ironia skierowna do "analfabetów"(bez obrazy,bardzo proszę) kulinarnych,którzy pytają czy otworzyć puszkę z mlekiem ,itp.....napradę nie ma się co denerwować, troszkę więcej poczucia humoru..pozdrawiam

Zgłoś 09.06.2006 kagaro

Witam! Ja zrobiłam takiego prawdziwego 3bita-bez masy budyniowej, tylko karmel i śmietana z ciastkami "bebe" (ponieważ te są mniejsze i łatwiej pokroić). Ciasto pyszne i sporo przpisów... Pokaż więcej

Witam! Ja zrobiłam takiego prawdziwego 3bita-bez masy budyniowej, tylko karmel i śmietana z ciastkami "bebe" (ponieważ te są mniejsze i łatwiej pokroić). Ciasto pyszne i sporo przpisów już rozdałam. Dzięki autorce za dobry pomysł.

Zgłoś 11.06.2006 muza

Wlasnie zajadam sie tym ciastem.Jest poprostu super.Zrobilam go wczoraj wieczorem.Fakt ze wczoraj strach go bylo dotykac bo sie troche rozlatywal i czuc bylo wszystkie kremy oddzielnie ale po no... Pokaż więcej

Wlasnie zajadam sie tym ciastem.Jest poprostu super.Zrobilam go wczoraj wieczorem.Fakt ze wczoraj strach go bylo dotykac bo sie troche rozlatywal i czuc bylo wszystkie kremy oddzielnie ale po nocy spedzonej w lodowce jest ono niebianski.Goraco polecam.Niech nikomu nie przyjdzie do glowy dodawac do czegos cukru bo to mleczko skondensowane jest wystarczajaco slodkie(jak na moj gust az za bardzo).Smacznego

Zgłoś 16.06.2006 ola agata

To ciasto to poprostu niebo w gębie.................

Zgłoś 16.06.2006 kasia

Musi byc pyszne..................

Zgłoś 16.06.2006 fianna

Pyszności... ja zrobiłam wersję z galaretką (ktos tu wcześniej podrzucił taki pomysł) i wyszło super, galaretka jest lekko kwaśna dzięki czemu ciasto nie jest takie mdłe.... polecam!!! warto upi... Pokaż więcej

Pyszności... ja zrobiłam wersję z galaretką (ktos tu wcześniej podrzucił taki pomysł) i wyszło super, galaretka jest lekko kwaśna dzięki czemu ciasto nie jest takie mdłe.... polecam!!! warto upichcić

Zgłoś 25.06.2006 olcia

bardzo fajowy przepis wyszło mi genialnie extra normalnie taka pychotka chyba będe robioć te 3 bity codziennie ... Pokaż więcej

bardzo fajowy przepis wyszło mi genialnie extra normalnie taka pychotka chyba będe robioć te 3 bity codziennie pozdro dla tego kto to wymyslił

Zgłoś 09.07.2006 Fanta_

Geniusz!! Moja mam piecze najlepsze ciasta jakie kiedykolwiek jadłam, a na rodzinną uroczystość przygotowałam tego oto 3bit-a i wiece co?? mimo iż jest tak sycący i kaloryczny to poszedł pierwsz... Pokaż więcej

Geniusz!! Moja mam piecze najlepsze ciasta jakie kiedykolwiek jadłam, a na rodzinną uroczystość przygotowałam tego oto 3bit-a i wiece co?? mimo iż jest tak sycący i kaloryczny to poszedł pierwszy. Wielu tu pisze, że najlepszy jest na drugi dzień... mój niestety sie nie doczekał... Ale jest tak pyszny, że zrobie jeszcze jednego ischowam do lodówki i zjem tylko z mężem żeby mieć tą pysznośc również na drugi dzień bo właściwie to z tego pierwszego to zjedłam tylko jeden kawałek... leke!!

Zgłoś 14.07.2006 Michasia

Cieszę się, że mój przepis Wam się podoba, i że ciasto wszystkim smakuje. Dziękuję za zainteresowanie moją propozycją.............

Zgłoś 21.07.2006 Natka

Ciasto naprawde boskie.....................niebo w gebie!!!!!!!!!!Pozdrowienia dla autorki przepisu.

Zgłoś 21.07.2006 niunia

ciacho pyyycchhhaaa....a jeszcze lepsze jak polezy w lodowce noc a nawet dwie.troszke slodkie ale mniamusne zrobilo furore!!swietny przepis pozdrawiam

Zgłoś 22.07.2006 Monika2406

ciasto jest rewelacjne!! polecam wszystkim!!

Zgłoś 25.07.2006 KAKA22

OJ-SUPER! ROBI SIE SZYBKO A W DODATKU JEST TAKIE DOBRE! JA NA WIERZCH (NA POLEWE CZEKOLADOWĄ) DAŁAM ORZECHY W KARMELU -TEŻ WYSZŁO SUPER. GORACO POLECAM TO CIASTO-JEST WARTE ZJEDZENIA (I SWOICH K... Pokaż więcej

OJ-SUPER! ROBI SIE SZYBKO A W DODATKU JEST TAKIE DOBRE! JA NA WIERZCH (NA POLEWE CZEKOLADOWĄ) DAŁAM ORZECHY W KARMELU -TEŻ WYSZŁO SUPER. GORACO POLECAM TO CIASTO-JEST WARTE ZJEDZENIA (I SWOICH KALORII)-JUTRO JE ZROBIE DO KAWY I ZNOWU W PARE CHWIL ZNIKNIE CAŁA BLACHA! CMOKASY

Zgłoś 26.07.2006 pati

wydaje sie ze jest łatwe byloby moim drugim ciastem chyba sie skusze i sprobuje zrobic !!!

Zgłoś 26.07.2006 pati

pytanko??????czy herbatnikow ulozonych na blasze nie tszeba posaczyc???

Zgłoś 27.07.2006 pati

ciasto wyszlo super!!!posaczylam wszyskie biszkopty,sa wtedy mieksze i ciasto sie lepiej kroi.polecam wszystkim!!!

Zgłoś 31.07.2006 SIWA

jest swietne robilam joz 4 razy i wszystko wyszlo jak nalezy. Dzieki pa

Zgłoś 31.07.2006 annamis

Ciacho suuuuper jak znalazlam przepis to zrobiłam cicho w pracy a następnego dnia robiliśmy już 4

Zgłoś 10.08.2006 asgardsreia

karmel wylewasz ciepły?

Zgłoś 13.08.2006 mike

Zastanawiam się nad tym kajmakową masą. Otóż jak się zacznie gotować puszkę (zamkniętą) w wodzie, to czy ona przypadkiem nie eksploduje? Z fizyki wiemy, że czym ciecz cieplejsza, tym zwiększa sw... Pokaż więcej

Zastanawiam się nad tym kajmakową masą. Otóż jak się zacznie gotować puszkę (zamkniętą) w wodzie, to czy ona przypadkiem nie eksploduje? Z fizyki wiemy, że czym ciecz cieplejsza, tym zwiększa swą objętość. Chcąc być mądrym nie mogę zbyt tego zrozumieć, chyba, że zachodzi reakcja w której objętość produktu (kajmakowa masa) jest mniejsza od objętości substratów (mleka z cukrem). Inaczej to troche ryzyko jest, zwłaszcza, że jak wczoraj gotowałem to mi ta puszka trochę nabrzmiała...

Zgłoś 14.08.2006 3-bitówka

Pycha ciacho , a ludzie muszą się nauczyć pisać !

Zgłoś 19.08.2006 kucharz dyplomata

Musiało zawrzeć na forum by ktoś w koncu dostrzegł (dzieki Mona), że nie jestem idiotą:) A mówi się, że Polacy to taki dowcipny naród. Ciasto przepyszne, zwłaszcza z tą galaretką (proponuje z... Pokaż więcej

Musiało zawrzeć na forum by ktoś w koncu dostrzegł (dzieki Mona), że nie jestem idiotą:) A mówi się, że Polacy to taki dowcipny naród. Ciasto przepyszne, zwłaszcza z tą galaretką (proponuje zastosować truskawkową lub malinową i zdecydowanie sporo cytryny). Pozdrawiam i do następnej prowokacji:)

Zgłoś 28.08.2006 rimini

Ciacho pyychaaa, a jak komus sie nie chce robic ciacha- ugotowac mleczko słodzone w puszce, duza łycha, herbatka- GORZKA, fajny film w telewizorku....SMACZNEGO:D

Zgłoś 30.08.2006 Jasia_k

NIebyłam zbytnio przekonana do tego przepisu,ale że lubie 3bit'y to postanowiłam spróbować...no i wyszło bardzo dobre-ciocia odrazu ukradła mi przepis i musiałam drukować nowy :) Pozdrawiam... Pokaż więcej

NIebyłam zbytnio przekonana do tego przepisu,ale że lubie 3bit'y to postanowiłam spróbować...no i wyszło bardzo dobre-ciocia odrazu ukradła mi przepis i musiałam drukować nowy :) Pozdrawiam

Zgłoś 04.09.2006 Kikiczka

ciacho super! bardzo łatwo i szybko (no oprócz gotowania puszki) się je przygotowuje. następnego dnia rzeczywiście jest jeszcze smaczniejsze. mniamuś! ;)

Zgłoś 08.09.2006 ella

powiedzcie mi, czemu mu sie wazy śmietana kremówka jak ja miksuję?? próbowałam dwóch opcji: pierwszą - miksowałam taka jak kupiłam czyli rzadką i drugiej - odtsała 12 godzin w lodówce i była sup... Pokaż więcej

powiedzcie mi, czemu mu sie wazy śmietana kremówka jak ja miksuję?? próbowałam dwóch opcji: pierwszą - miksowałam taka jak kupiłam czyli rzadką i drugiej - odtsała 12 godzin w lodówce i była super gesta. Ale i ta i ta mi sie warzy jak miksuję. i wkońcu ma byc jak jest rzadak czy jak gęsta?

Zgłoś 18.09.2006 jola

ciasto super, a jeszcze lepsze na drugi dzień.

Zgłoś 21.09.2006 Dorota

Ciasto byłoby superek, gdyby nie masa budyniowa która sie nie ścięła i wprost wypłynęła z ciasta. :( A przecież robiłam zgodnie z przepisem!!!!

Chyba że zrobiłam coś nie tak :(

Pro... Pokaż więcej

Ciasto byłoby superek, gdyby nie masa budyniowa która sie nie ścięła i wprost wypłynęła z ciasta. :( A przecież robiłam zgodnie z przepisem!!!!

Chyba że zrobiłam coś nie tak :(

Prosze o radę!!!!

Zgłoś 21.09.2006 noe

ciasta jeszce nie zrobiłam ale wszystko przede mna bo mam zajebista ochote na nie:)POZDRO pozdro dla kucharza dyplomaty ze rozkręcił troche tą imprezke:)no i pozdro dla wszystkich którzy pilnuja... Pokaż więcej

ciasta jeszce nie zrobiłam ale wszystko przede mna bo mam zajebista ochote na nie:)POZDRO pozdro dla kucharza dyplomaty ze rozkręcił troche tą imprezke:)no i pozdro dla wszystkich którzy pilnuja by nasza pisownia była ok:)

Zgłoś 21.09.2006 Pati

Ciasto PALCE LIZAć!!! Polecam

Zgłoś 01.10.2006 Ewa

proponuję zamiat snieżki do kremówki dodać płaską łyżkę (uprzednio namoczonej i roztopionej w poł szklanki wody) żelatyny pod koniec ubijania. Żelatyna Musi byc letnia

Zgłoś 01.10.2006 Ewa

Ponieważ mam jeszcze małą córeczke środkową warstwę herbatników pomiędzy karmelem a budyniem nasączam w rumie. Pychotka!!!

Zgłoś 01.10.2006 Ewa

Ponieważ mam jeszcze małą córeczke środkową warstwę herbatników pomiędzy karmelem a budyniem nasączam w rumie. Pychotka!!! Wtedy ciacha są kruche

Zgłoś 01.10.2006 Taka jedna kuchareczka

Zrobiłam. Udało się choć po przejściach :) PYCHA

Rady dla początkujących (wprawni kucharze to pewnie wiedzą ;)

Po pierwsze: trzeba uważać na masło jakie się kupuje. Musi to być pra... Pokaż więcej

Zrobiłam. Udało się choć po przejściach :) PYCHA

Rady dla początkujących (wprawni kucharze to pewnie wiedzą ;)

Po pierwsze: trzeba uważać na masło jakie się kupuje. Musi to być prawdziwe masło a nie jakieś "coś" co jest miękkie. Lepiej więc kupić droższe. (ja kupiłam to tańsze i niestety masa była za miękka)

Po drugie: pewniejsze jest zrobienie masy budyniowej z budyniu domowego (ktoś tam wyżej podawał przepis) choć smak nie jest ten sam. (te budynie sklepowe nie mają w sobie mąki lub znikome ilości więc budyń jest lejący a nie twardy)

Ja do tej masy dodałam jeszcze trochę kwasku cytrynowego (można sok z cytryny) choć jest ryzyko że sie zwarzy. Ale dzięki temu nie jest to wszystko tak bardzo słodkie.

Herbatniki układałam tylko jako warstwy, nie kładłam po bokach, nie kładłam też ostatniej warstwy tylko wierzch posypałam startą czekoladą. Boki posmarowałam na końcu masą.

Zużyłam więc tylko 4,5 paczek herbatników.

Acha i ta ilość składników jest moim zdaniem w sam raz na małą tortownicę (średnica 22 cm) Zmieściło się w niej idealnie.

Namęczyłam się z tym trochę (musiałam robić drugą masę bo pierwsza nie wyszła) ale rodzinka była zachwycona!!! Przepyszne.

Zgłoś 09.10.2006 Iriss

swietne ciasto!!!udalo sie bez problemu;bo to bardzo prostu przepis

tylko gotowanie puszki2.5h to troche za dlugo bo karmel jest za gesty,wystarczy 2h;gora 2h 10 min;a budynie zmiksowalam... Pokaż więcej

swietne ciasto!!!udalo sie bez problemu;bo to bardzo prostu przepis

tylko gotowanie puszki2.5h to troche za dlugo bo karmel jest za gesty,wystarczy 2h;gora 2h 10 min;a budynie zmiksowalam z margaryna Kasia i tez wyszlo dobre

Zgłoś 18.10.2006 gosć

mniam mniam

Zgłoś 18.10.2006 Wolk

Mniam aaaaaaaaaaaa jeszcze do tego boczek i bedzie cool :D ja to jadlem z boczkiem i popilem mlekiem jakie dobre mniam

a pozniej bekon i jajka na parze o-O

Zgłoś 22.10.2006 mami

dzięki za świetny przepis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wczoraj wyprubowałam i jest naprawde świetny.

napewno go jeszcze zrobie.

mam 2 rady:

-jeśli karmel jest za ... Pokaż więcej

dzięki za świetny przepis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wczoraj wyprubowałam i jest naprawde świetny.

napewno go jeszcze zrobie.

mam 2 rady:

-jeśli karmel jest za gęsty to wystarczy dodać odrobine ciepłego mleka (ja tak zrobiłam i wyszedł świetny)

-każdą mase można dodać do innego ciasta i stworzyć nowe cudo.

niezastanawiajcie sie długo

pozdrawiam wszystkich

Zgłoś 13.11.2006 Justa

Ciasto jest PYCHA Wczoraj je zrobiłam

Zgłoś 24.10.2006 Anćka

hej!właśnie przeczytałam przepis i na 100% wypróbuje! jadłam podobne i też było pyszne! a poza tym ja wole zjeść ciasto niż obiad bo po nim mogę utrzymać wagę! piekę prawie co drugi dzień i przy... Pokaż więcej

hej!właśnie przeczytałam przepis i na 100% wypróbuje! jadłam podobne i też było pyszne! a poza tym ja wole zjeść ciasto niż obiad bo po nim mogę utrzymać wagę! piekę prawie co drugi dzień i przydadzą się nowe przepisy!pozdrawiam

Zgłoś 13.11.2006 martita

czy trzeba do tego użycc czekolady mlecznej ? moze byc taka polewa czekoladowa ? zwykła? nie chce by było za słodkie

Zgłoś 26.10.2006 Ada

Mhmmm... Ciasto genialnie pyszne :)

Rodzinka oniemiała. Ale zaraz po tym zrozumiała, że ciasto należy jeść i już w pół godzinki wszystko zniknęło :)

Polecam 100-krotnie!

... Pokaż więcej

Mhmmm... Ciasto genialnie pyszne :)

Rodzinka oniemiała. Ale zaraz po tym zrozumiała, że ciasto należy jeść i już w pół godzinki wszystko zniknęło :)

Polecam 100-krotnie!

Zgłoś 02.11.2006 Monika

Ciasto jest pycha. Ja nie kładę herbatników na śmietanę. A na wierzch ucieram na tarce czekoladę.

Zgłoś 21.11.2006 agnieszka

masz bardzo fajne przepisy barzo mi sie podobają bede wchodzila na nie co dziannie

Zgłoś 22.11.2006 Karolcia_006

mmmmmmmmmmmmy! pycha!! LEPSZE NISZ W SKLEPIE!

Zgłoś 30.11.2006 smakosz

3-bit MISI jest The Best-czekam na następne:-)

Zgłoś 13.02.2007 Kasia Z.

ja nie umiem gotowac i co? ty tez kiedys zaczynalas, a po za tym lepiej zapytac sie 5 razy niz upiec jakis zakalec

Zgłoś 10.12.2006 burza

3-Bit jest pyszny robie go już od dawna ale nie daje śnieżki tylko śmietane,,Rama do Ubijania"jest szybciej i nie trzeba już nic dodawać.

Zgłoś 10.02.2007 BuHaHa

Jak przeczytalam ten komentarz od dyplomaty kucharza to tak sie usmmialam jak zadko sie smieje, poprostu plakalam, a nie ktorzy np jakas tam ollaaa czy jak jej tam z podstawki pisze ze wali ble... Pokaż więcej

Jak przeczytalam ten komentarz od dyplomaty kucharza to tak sie usmmialam jak zadko sie smieje, poprostu plakalam, a nie ktorzy np jakas tam ollaaa czy jak jej tam z podstawki pisze ze wali bledy wieksze nic ona, bo to jeszcze dziecko i sie nie zna na zartach i nie wie o co chodzi a poprawia, BRAWO KUCHARZU DYPLOMATO

Zgłoś 18.12.2006 mysia

Rewelacja!!! Wszyscy zachwyceni, na pewno jeszcze nie raz zrobię to ciacho

Zgłoś 21.12.2006 kasiooo

mniammmm...jadlam ale teraz wlasnie robie je sama, gotuje mi sie karmelek, a budyn zrobilam i wyszedl dsuperrrrrr, jeszcze tylko dodam masla i ok!juz sie nie moge doczekac;) a zniknie na pewno p... Pokaż więcej

mniammmm...jadlam ale teraz wlasnie robie je sama, gotuje mi sie karmelek, a budyn zrobilam i wyszedl dsuperrrrrr, jeszcze tylko dodam masla i ok!juz sie nie moge doczekac;) a zniknie na pewno przed swietami!:)pozdrawiam wszystkich goraco:)

Zgłoś 22.12.2006 aparat

gościówka fajny przepis

Zgłoś 02.02.2007 FIOLKA

WITAM ja na spód blachy daję biszkopt, wtedy łatwiej się kroi.

pozdrawiam wszystkich którzy pieką ciasta w domu.

Zgłoś 27.12.2006 aga

przepis super, nie trzeba nic zmieniać, ani dodawać, wszystko wyszło rewelacyjnie, ciasto przepyszne-POLECAM!

Zgłoś 27.12.2006 JUSTA29

MAM PYTANKO? CZY SNIEŻKE MAM UBIĆ TYLKO ZE ŚMIETANĄ, CZY NAJPIERW JĄ UBIĆ Z MLEKIEM A PÓŻNIEJ DODAĆ ŚMIETANE.

Zgłoś 30.12.2006 Malolata

Czy Mój Mąż Będzie zadowolony... Przepis Znakomity... Na Każdy rozmiar blachy to wchodzi... ! I Czy Nie Opada za szybko ?!