Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

A la włoska kuchnia

Tekst i foto bloonka 28-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?12 złprosty35 min.?

Składniki:

2 piersi kurczaka (jedna lub więcej, zależy, na ile osób), makaron (najlepiej muszelki, 2-jajeczny najsmaczniejszy), gotowy sos obojętnie jaki i koncentrat pomidorowy

Jak przyrządzić:

Makaron gotujemy, w tym czasie piersi kurczaka kroimy na małe kawałki oraz przyprawiamy solą, papryką (ostrą lub łagodną) czy pierzem. Następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym masłem. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnię (masła nie może być za mało), mieszamy, a później dodajemy jakiś gotowy sos. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby dodać koncetrat pomidorowy. Jego ilość zależy od wielkości dania, kolor powinien być zbliżony do koloru keczupu. Polecam, by gotując makaron, dodać 2 łyżki oleju i kostkę rosołową, wtedy makaron ma naprawdę dobry smak i wtedy nie dodawać już soli.

Jak podawać?

Prosto z patelni :)

Uwagi:

Prostszego przepisu chyba nie ma :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.08.2006 ojojojojoj

niesamowicie odkrywcze, mysle jednak ze kazdy czlek wpadnie na to, ze jak se kupi obojetnie jaki gotowy sos, to najlepiej nie zjesc go samego ze sloika, tylko uzyc do jakiegos miesa lub makaronu... Pokaż więcej

niesamowicie odkrywcze, mysle jednak ze kazdy czlek wpadnie na to, ze jak se kupi obojetnie jaki gotowy sos, to najlepiej nie zjesc go samego ze sloika, tylko uzyc do jakiegos miesa lub makaronu, nie sadzisz???

Zgłoś 22.08.2006 Agata

A mi sie tam podoba,nie ma co marudzic :) tanio,szybko i smacznie!

Zgłoś 12.09.2006 Mniam mniam

Sos? ale jaki ? do dań właoskich , chińskich czy jakiś taki do mięsa?

Zgłoś 28.11.2006

jaki sos??? z torebki? słoika? pomidorowy? czy wtedy jest jeszcze potrzebny koncentrat???

Zgłoś 15.02.2007 pela

i zasmażka

Zgłoś 17.03.2007 R2D2

Z takim daniem to tylko na salony.

Zgłoś 05.01.2008 sabaa

ale przepis ....

Zgłoś 09.01.2008 początkująca w kuchni

Ja jak gotuję makaron to zawsze dodaję kostkę "oliwki z oliwek", makaron jest wtedy naprawdę pyszny i można go jeść solo.

Zgłoś 18.09.2008 samwieszkto

nie no sorka wielka ale lepszy "przepis" mam na opakowaniu tegoz wlasnie "sosu" kupnego. wiec wybacz ale to jest do dupy