Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

A to ci zupa

Tekst i foto NIEJADEK 20-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
zalezy10 złprosty90 min.?

Składniki:

kawalek kostki, marchewy, pietruchy, ziemniorki, paczuszka (sloiczek) szczawiku, wegeta, troszku koperku, natki pietruchy, seler naciowy, przyprawy jak kto woli i lubi.

Jak przyrządzić:

Gotujemy sobie wywar z kosteczki, wkrajamy sobie marchewy, pietruchy i ziemniorki (gotujemy az warzywka beda miekkie), potem wrzucamy szczawik (pamietaj o umyciu jak zrywasz z pola), dodajemy wegete, koperek, natke, gotujemy jakas niecala godzinke na malym gaziku.

Potrzebne przybory:

garnuszek, pokrywka i oczywiscie kuchenka gazowa lub elektryczna.

Jak podawać?

Najlepiej w glebokim talerzyku.

Uwagi:

Mozna podawac z ugotowanym jajeczkiem!

Zupe musi miec zielony kolorek!

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.09.2005 aniag

chyba coś nie tak jest z tym przepisem.

Jak wrzucisz szczaw, gdy pozostałe warzywa bedą miekkie i jeszcze przez godzinę pogotujesz, to ziemiaki chyba się rozgotują?

Zgłoś 22.09.2005 gabryś

jak dla mnie wszystko byłoby w porządku , gdyby zamiast tej kostki dać kawałek prawdziwej kostki choćby z kawałeczkiem mięska :-) A przepis tej zupki jest taki sam jak na zupę szczawiową , oczyw... Pokaż więcej

jak dla mnie wszystko byłoby w porządku , gdyby zamiast tej kostki dać kawałek prawdziwej kostki choćby z kawałeczkiem mięska :-) A przepis tej zupki jest taki sam jak na zupę szczawiową , oczywiście najlepsza jest ze świeżego szczawiu i z jajeczkiem ,a ziemniaczki gotowane osobno i podane na drugim talerzyku ;-).

Zgłoś 18.01.2006 zebredee

droga zawiedziona Mirko i ja jestem zawiedziony że twoje przepisy nie ukazały sie bo i ja wielkim fanem kuchni azjatyckiej jestem :-) zamiast tego mamy przepis na zupe śmieciówe z glutaminianem ... Pokaż więcej

droga zawiedziona Mirko i ja jestem zawiedziony że twoje przepisy nie ukazały sie bo i ja wielkim fanem kuchni azjatyckiej jestem :-) zamiast tego mamy przepis na zupe śmieciówe z glutaminianem sodu ;-)

Zgłoś 21.01.2006 hps

profesjonalnie napisany przepis :)

Zgłoś 24.01.2006 mastiw

z kad ty sie urwałes jak ty gołdasz co to ma byc za swinstwo

Zgłoś 12.02.2006 Martana

Mastiw - nie pisze sie z kad tylko skad, wiec spojrz w lustro zanim cos powiesz.

P.S. pisze sie mastiff, tak przy okazji dodaje.

Co do przepisu - nieciekawie i zlobkowo napisany a ... Pokaż więcej

Mastiw - nie pisze sie z kad tylko skad, wiec spojrz w lustro zanim cos powiesz.

P.S. pisze sie mastiff, tak przy okazji dodaje.

Co do przepisu - nieciekawie i zlobkowo napisany a efekt - cienka szczawiowka bez charakteru, tak czy siak - nie jest trujaca.

Zgłoś 12.04.2006 paskudne

no i co to mo byc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jest obrzydliwe!!

Zgłoś 22.04.2006 asica

nic dziwnego żeś niejadek jak ci takie dania serwują...

Zgłoś 03.05.2006 Krystyna

Ja dotego dodałam bym śmietany 18

Ja do tego dodałam bym śmietany18% ty mój Niejadku?????????

55

55

55

Zgłoś 08.06.2006 hanka

mniam mniam.taki rarytas .mozna z świerzego szczawiu zrobic .tylko pozna wiosnaaaaaaaaaaaaaaaa:D::DD::D:D:D:D:

Zgłoś 27.02.2007 kachna grubachna

szczawiowa to poprostu pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha zupka:-) mniam

Zgłoś 22.11.2006 pelasia

ale o co chodzi .co wy za bzety piszecie ludzie..jeden o kaszance drugi skad sie wziales westa wy idzta do szkoly poskego nie znaci wstyt

Zgłoś 01.12.2006 LACHA

ZUPA JAK TY MNUIE PODNIECASZ!!!!!!!! JASTES BOSKI

Zgłoś 25.12.2006 pelania

a feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Zgłoś 26.03.2007 alicja

wydaje mi sie ze kazdy pisze co chce a zupa szczawiowa jak szczawiowa bardzo pycha tylko ze ja jak podaje zupke to wywar osobno a ziemniaczki osobno ziemniaczki podaje ze skwarkami a wywar z jaj... Pokaż więcej

wydaje mi sie ze kazdy pisze co chce a zupa szczawiowa jak szczawiowa bardzo pycha tylko ze ja jak podaje zupke to wywar osobno a ziemniaczki osobno ziemniaczki podaje ze skwarkami a wywar z jajeczkiem :) wtedy jest pycha i jeszcze na swiezym powietrzy zjesc mniaaaaaaaaaaaaaaaam :) smacznego

Zgłoś 16.06.2007 Kleks

Przeciez to zupa szczawiowa, i jak ktos nie potrafi jej gotowac to nic dziwnego ze taka obrzydliwa!

Zgłoś 26.12.2007 Andrej123456

ziemniaczki, talerzyku, marcheweczki lol :| kto to pisał chyba pedał.... Heyah zdrabniamy na maxa... pozdo

Zgłoś 02.02.2008 kolo

cze, ziomy!

co by sie z tom zajefajnom zupkom zrobilo, to sie żreć ją chce!

Zgłoś 17.05.2010 izek

no torche nie tak cos z ta szczawiowką - ziemniaki?? fuj szczawiowka bajlepiej smakuje z grzankami :D

Zgłoś 23.10.2012 mARIA mAGDALENA

dO SZCZAWIOWEJ NIE DODAJE SIĘ MARCHWI CZY PIETRUSZKI BO ZAGŁUSZA SMAK.PO CO TA CHEMIA[kostka,szczaw z torebki]ZIEMNIAKI GOTUJE SIĘ OSOBNO I TAK TEŻ SIĘ JE PODAJE.JAJKO I ŚMIETANA SĄ KONIECZNOŚCI... Pokaż więcej

dO SZCZAWIOWEJ NIE DODAJE SIĘ MARCHWI CZY PIETRUSZKI BO ZAGŁUSZA SMAK.PO CO TA CHEMIA[kostka,szczaw z torebki]ZIEMNIAKI GOTUJE SIĘ OSOBNO I TAK TEŻ SIĘ JE PODAJE.JAJKO I ŚMIETANA SĄ KONIECZNOŚCIĄ.A SZCZAW WYSTARCZY ZEBRAĆ WIOSNĄ Z ŁĄKI,DROBNO POKROIĆ,NAKŁADAĆ DO MAŁYCH SŁOICZKÓW,LEKKO PRZESYPUJĄC SOLĄ I MOCNO UBIJAJĄC ŁYŻKĄ AŻ SAM PUŚCI SOK.POTEM WYSTARCZY PASTERYZOWAĆ PRZEZ 10 MINUT I MAMY JEGO ZAPASIK NA CAŁĄ ZIMĘ.