Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Afrykańska zupa Pepe

Tekst i foto yasmen88 12-10-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty75 min.-

Składniki:

70 dag tłustej wołowiny, 10 dag cebuli, 20 dag pomidorów, 40 dag bakłażanów, 4 łyżki słodkiej papryki, 1/2 filiżanki oliwy, sól, 1 1/2 litra wody.

Jak przyrządzić:

Mięso pokroić w małą kostkę a cebulkę w talarki.
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać mięso i cebulę i dusić pod przykryciem 10 min. Następnie dodać pomidory pokrojone w ćwiartki, sól i wodę i gotować ok. 50 minut na wolnym ogniu (do miękkości). Przetrzeć wszystko przez sito i pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.
Podawać z ryżem na sypko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.10.2008 helena,

Będąc w Nigerii jadłam "pepe sup" ,na bazie ogonów wołowych,

bardzo pikantna - można ją było zjeść w każdej restauracji.Pyszna

Zgłoś 02.10.2009 zo,

a co z baklażanami- kiedy dodać?

Zgłoś 28.04.2010 ja

to mięso też trzeba przetrzeć przez sito?

Zgłoś 16.11.2014 goÅÄ

ztIoe9 uygknmjoeeyy, [url=http://npglcflijjxj.com/]npglcflijjxj[/url], [link=http://pppdsvcvnfeg.com/]pppdsvcvnfeg[/link], http://vwjbconenwnj.com/