Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Aksamitna potrawka z rybą i porem

Tekst i foto punia 30-09-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty15 min.-

Składniki:

2 filety z jakiejkolwiek ryby morskiej, kawałek pora długości dłoni, kieliszek białego, wytrawnego wina, 1 kartonik słodkiej śmietanki 18%, 1 kartonik słodkiej śmietanki 30%, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, duża szczypta curry, pieprz cytrynowy, sól, oliwa z oliwek do smażenia,
bulion warzywny, ryż basmati.

Jak przyrządzić:

Wstawić wodę na ryż, gdy zacznie wrzeć, rozpuścić w niej kostki bulionowe i wrzucić ryż. Pora pokroić w półplasterki, rozmrożoną rybę w kawałki.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć na niej pora, dodać rybę, gdy się lekko podsmaży, chlusnąć białe wino i odparować. Zmniejszyć ogień, wlać śmietanki, koncentrat pomidorowy, dodać przyprawy. Gotować parę minut, aż ryba nie będzie surowa. Na ogrzanych talerzach ułożyć ryż, polać potrawką, zajadać. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.09.2011 Chase

Przepis dość nieprecyzyjny i pewnych spraw trzeba się domyślać (np. czy do ryżu kostkę, czy kostki warzywne). Jak już wrzucasz coś do netu, to przynajmniej dopracuj tekst przepisu!

Samo da... Pokaż więcej

Przepis dość nieprecyzyjny i pewnych spraw trzeba się domyślać (np. czy do ryżu kostkę, czy kostki warzywne). Jak już wrzucasz coś do netu, to przynajmniej dopracuj tekst przepisu!

Samo danie wychodzi bardzo mdłe i nijak nie udało mi się go naprawić. Wspomniany wcześniej ryż na kostce gotowany - porażka. Potrawę po przyrządzeniu zjadłem z najwyższym trudem i pewnym wstrętem. NIE POLECAM!

Mam okazję wystawić pierwszy komentarz do przepisu, to pewnie dlatego, że inni użytkownicy celowo i zasłużenie zostawili go bez komentarza.