Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Allakaso

Tekst i foto Madika 30-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
na 5 osóbok. 8 złśredni? min.srednia

Składniki:

5 jajek, rzodkiewka, szynka, szczypior, ser żółty, majonez, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Ugotować 5 jajek na twardo. Przekroić je na pół i wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść w miseczce. Zetrzeć na tarce ser żółty oraz rzodkiew. Szczypior posiekać, szynkę pokroić na drobną kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać sól pieprz i majonez. Gotowy farsz włożyć do białka jajek. Smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, tarka i zapał do pracy!

Jak podawać?

jajeczka podajemy na talerzyku ozdobione liśćmi sałaty.

Uwagi:

Nazwa nietypowa, a tak naprawdę to zwykłe jajka faszerowane, ale za to jakie dobre!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.03.2006 Zofia

Proste a takie dobre! Polecam

Zgłoś 17.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Jestem za! Jak napisala Zofia - proste i pyszne, ja tez, idac jej sladem, polecam:)