Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Alpen Word Strong

Tekst i foto Dexter-91 02-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1 litr New worda, paczka landryn "alpen gold" kilka kropel soku z cytryny, lód

Jak przyrządzić:

W dużym garnku podgrzać wódkę ale nie zagotować. Dodawać powoli landryny, wymieszać. Podgrzewać dotąd aż landrynki się nie rozpuszczą. Na koniec dodać sok z cytryny wg uznania. Wstawić do lodówki na 1 dzień.

Potrzebne przybory:

duży garnek, drewniana łyżka

Jak podawać?

Podawać w szklankach do Brandy z kostką lodu na dnie

Uwagi:

Po kilku seryjkach bierze jak cholera.

Czas przygotowania:

robi się to niekrótko, ale warto
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.02.2006 Tomash

Po co gotowac wodke? nie dosc ze trwa to dlugo potem trzeba to chlodzic to % uciekaja. Bierzez Kielich z shakera (ale nie do mieszania tylko takiego z nozami do koktali owocowych) wzewasz wodke ... Pokaż więcej

Po co gotowac wodke? nie dosc ze trwa to dlugo potem trzeba to chlodzic to % uciekaja. Bierzez Kielich z shakera (ale nie do mieszania tylko takiego z nozami do koktali owocowych) wzewasz wodke wzucasz paczke landrynek wlaczasz najwieksze obroty 30 i gotowe ;) wlewasz do butelki lub sloika i do lodowki ;) proste mocne i logiczne

Zgłoś 16.03.2006 -=PUMA=-

oj chyba sie komuś lekko pomieszła kolejność

najpierw sie rozpuszcza landryny w niewielkiej ilosci wody ( ok 6 łyżek stołowch) potem stopniowo dolewa wódki dodaje cytryny i rozlewa do bu... Pokaż więcej

oj chyba sie komuś lekko pomieszła kolejność

najpierw sie rozpuszcza landryny w niewielkiej ilosci wody ( ok 6 łyżek stołowch) potem stopniowo dolewa wódki dodaje cytryny i rozlewa do butelek a następnie chłodzi ...

Zgłoś 24.03.2006 Pit

Lód na dnie?

Zapomniałeś chyba dodać, żeby go przykleić na „Kropelkę”.

Jeśli zapamiętałem coś ze szkolnej fizyki to ten skubany lód jakimś niewyjaśnionym cudem ... Pokaż więcej

Lód na dnie?

Zapomniałeś chyba dodać, żeby go przykleić na „Kropelkę”.

Jeśli zapamiętałem coś ze szkolnej fizyki to ten skubany lód jakimś niewyjaśnionym cudem zawsze pływa na powierzchni.

Pozdrawiam.

Zgłoś 30.12.2007 xyz

wódkę nie podgrzewać powyżej 70 stopni!!!!!! dużo mniej najlepiej bo odparuje caly alkochol i gówno wyjdzie!!