Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Amerykanin

Tekst i foto Edek 18-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-? min.?

Składniki:

- 2 szklanki cukru
- 5 jajek
- 1,5 szklanki oliwy
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka octu
- 4 szklanki mąki
- 8 dużych jabłek
- orzechy
- bakalie

Jak przyrządzić:

Wszystko wymieszać i piec w temp. 180 st. przez 1 godz. na dużej blaszce.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.08.2005 pączuś

pyszne.. uwielbiam to ciasto.. ten cynamonowy aromat bakalie.. zupełnie jakby jadło się piernik.. mm.. polecam

Zgłoś 22.08.2005 Oleena

A co sie robi z jablkami? Kroi w kostke czy sciera na tarce?

Zgłoś 25.08.2005 danusia

znam to ciasto już od dawna a jabłka kroję w kostkę.

Zgłoś 28.09.2005 tomko

znam ten przepis ale bez cynamonu i octu. jest wyśmienite

Zgłoś 14.12.2005 Biala Mewa

Edku dziekuje za ten przepis, pieklam go juz wiele razy ale zgubilam przepis a teraz dzieki Tobie znowu moge go piec, jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :)

Zgłoś 10.04.2006 nitka

ciastojest super zrobiłam je wczoraj nic nie zostało pychota super przepis

Zgłoś 30.05.2006 bronia

to jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Polecam gorąco wszystkim. tylko nie wiem, jak z tym octem.... ja nigdy nie dodawałam.

p.s.

im więcej jabłek i orzechów (włoskich) tym lepi... Pokaż więcej

to jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Polecam gorąco wszystkim. tylko nie wiem, jak z tym octem.... ja nigdy nie dodawałam.

p.s.

im więcej jabłek i orzechów (włoskich) tym lepiej. osobiście to zawsze robię tak, że az ciężko się miesza.... ale potem jakie pyszne...:) pozdrawiam szystkich!

Zgłoś 30.06.2006 milou

To ciasteczko jest przepyszne .I nawet takie beztalencie kulinarne jak ja zdołałao je upiec :)A co najważniejsze udało się i wszystkim smakowało :)))

Zgłoś 09.11.2006 Jadwiga

Ciasto jest super. Ja czasami robię je w wersji "uszlachetnionej", tj. po wystygnięciu smaruję polewą kakaową i zanim polewa wystygnie posypuję drobno pokrojonymi orzechami lub płatkam... Pokaż więcej

Ciasto jest super. Ja czasami robię je w wersji "uszlachetnionej", tj. po wystygnięciu smaruję polewą kakaową i zanim polewa wystygnie posypuję drobno pokrojonymi orzechami lub płatkami migdałowymi.

Zgłoś 09.02.2007 agatta

Robilam to ciasto i jest pyszne, a co najwzniejsze bardzo szybko sie je robi.

Zgłoś 23.02.2011

jabłka w kostkę; duża blacha