Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ananas nadziewany

Tekst i foto słodka_brunetka 10-01-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-90 min.?

Składniki:

1 ananas, cukier puder, skórka i sok z 1 cytryny, 1 banan, bita śmietana, likier bananowy.

Jak przyrządzić:

Ananasa przekroić wzdłuż, miąższ ostrożnie wyjąć nożem wraz z sokiem (rozgnieść widelcem). Wnętrze obu połówek ananasa posypać cukrem i włożyc do lodówki. Miąższ wymieszać z cukrem, tartą skórką cytrynową i rozgniecionym bananem, włożyć do rondla i gotować 5 minut. Po wystudzeniu dodać do masy sok cytrynowy i bitą śmietanę, przyprawić likierem bananowym i zamrozić w zamrażarce. Zamrożoną masę włożyć do połówek i zaraz podawać.

Potrzebne przybory:

Duży ostry nóż.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.03.2005 Doda

hmmm bardzo dobrze brzmi...zobaczymy jak smakuje :)hehe ale napewno wysmienicie!