Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ananasowo-groszkowo-kukurydziana

Tekst i foto elka50 01-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5-65 złprosty10 min.-

Składniki:

4 plastry ananasa z puszki, puszka groszku, puszka kukurydzy, mała cebula, 2 łyżki majonezu, mały jogurt, sól pieprz.

Jak przyrządzić:

Do salaterki dać odsączony groszek z puszki, odsączoną kukurydzę, odsączone pokrojone w kostkę plastry ananasa i pokrojoną drobno cebulę. W garnuszku wymieszać majonez z jogurtem dodać soli i pieprzu. Sosem majonezowym zalać sałatkę i wymieszać.

Potrzebne przybory:

Otwieracz do puszek, salaterka, deska do krojenia, nóż.

Jak podawać?

Do wędliny, do serów, tylko do pieczywa z masłem.

Uwagi:

Wspaniale komponuje sie z wędliną np. frankfurterki, może być jedzona tylko z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.