Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Arbuz z fetą

Tekst i foto karolla 03-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

Pół arbuza, cebula (koniecznie czerwona), oliwki czarne, kolendra lub pietruszka (natka), mięta, limonka, feta.

Jak przyrządzić:

Cebulę posiekać w półksiężyce, zalać sokiem z limonki, odstawić na 10 minut. Arbuza pokroić w dość spore kawałki, do tego feta pokrojona w kostkę, oliwki, kolendra lub pietruszka (porwana) i mięta. Polać sokiem z cebulą i podawać schłodzone. Rewelacja!

Jak podawać?

Na płaskim półmisku wygląda najlepiej.

Uwagi:

Kolenra i mięta mają zastępować sałatę, dlatego nie siekamy, tylko rwiemy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.04.2007 ewelosa

Hmm przecierz to jest sałatka Nigelli Lawson i moze by tak wypadało to zaznaczyć :D a nie przypisywac sobie :D

Zgłoś 04.04.2007 karolla

spokojnie....nic sobie nie przypisałam .... nie napisałam ze to ja ją wymyśliłam , tylko ze jest rewelacyjna...cóż za uszczypliwość...

Zgłoś 10.05.2008 KOLO

FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ A PO ZA TYM NIE PRZYWŁASZCZA SIĘ CZYJIŚ PRZEPISÓW BABO