Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Aromatyczna tilapia pieczona w folii

Tekst i foto Roman 22-10-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-6-średni25 min.-

Składniki:

1 kg filetów z tilapii, 2 czerwona papryka pokrojona w paski, 1 czerwona cebula pokrojona w piórka, 2 pokrojone dymki, 1 biała część pora, pokrojona w pół plastry, 2 łyżki masła, 1 łyżka oleju sezamowego, ¼ szklanki soku pomarańczowego, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

W miseczce wymieszać paprykę, cebulę czerwoną, dymkę i por z olejem sezamowym (lub oliwą z oliwek). Filety z tilapii podzielić na odpowiednio duże porcje, przyprawić. Całość składników podzielić zależnie od ilości gości, których uraczymy tym aromatycznym daniem. Na odpowiednio dużym podwójnym kawałku folii aluminiowej ułożyć porcję ryby, obłożyć przygotowanymi warzywami, polać sokiem pomarańczowym i szczelnie zawinąć folię. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C i pieczemy w nim przygotowaną rybę przez 15 minut. Po tym czasie ostrożnie otwieramy przygotowane pakiety i dopiekamy jeszcze przez 8 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.01.2011 Justa

Dość dobry przepis ale trzeba trochę dłużej piec w piekarniku żeby warzywa nie były twarde

Zgłoś 21.04.2011 Dorota

Ryba rewelacyjna w smaku, ale wg mnie trzeba calosc piec conajmniej 30minut w wyzszej temperaturze, bo warzywa nie zdazyly ani troszke zmieknac.

Napewno wykorzystam ten prezpis ponownie!!!... Pokaż więcej

Ryba rewelacyjna w smaku, ale wg mnie trzeba calosc piec conajmniej 30minut w wyzszej temperaturze, bo warzywa nie zdazyly ani troszke zmieknac.

Napewno wykorzystam ten prezpis ponownie!!!