Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Awangarda

Tekst i foto Ana 31-01-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-prosty--

Składniki:

świeżuteńka bułeczka, masło do smarowania, listek sałaty (najlepiej lodowej), plaster salami (odpowiadający rozmiarem średnicy bułeczki), serek Brie pokrojony w grubsze plastry - tyle, żeby wystarczyło na całą kanapkę, kilka plasterków gruszki (około 0,5 cm grubości), 1 mała łyżeczka naturalnego miodu.

Jak przyrządzić:

Przekrój bułeczkę i posmaruj obie połówki masłem. Na jedną z połówek połóż kolejno: listek sałaty, plasterek salami, plastry serka Brie, plastry gruszki i następnie polej kanapkę łyżeczką miodu. Złóż połówki razem i pałaszuj.

Jak podawać?

Podawać zaraz po przygotowaniu. Idealna na śniadanko:)

Uwagi:

Jedna z moich ulubionych kanapek. Świeże spojrzenie na kwestię salami w kanapkach. Jeśli lubisz połączenia mięs/wędlin i owoców - polecam - spróbuj! Jeśli gruszka jest baaardzo słodka lepiej zrezygnować z miodu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.