Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Awokado ze szpinakiem i krabami

Tekst i foto Lui 23-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprostyok. 20 min.?

Składniki:

3 garście liści szpinaku (najlepiej, jak są to młode listki),
awokado,
paczka paluszków krabowych,
2-3 jajka ugotowane na twardo.
Sos:
1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
wyciśnięty sok z 1/2 cytryny,
szczypta soli,
1/2 łyżeczki cukru,
4-5 łyżek oleju,
2-3 łyżki majonezu

Jak przyrządzić:

Szpinak wcześniej sparzyć, odcedzić i drobno posiekać.
Awokado rozdrobnić widelcem.
Ugotowane na twardo jajka pokroić drobno.
Kraby pokroić drobno.
Wszystko razem wrzucić do salaterki.
Składniki sosu (oprócz majonezu) wymieszać dokładnie razem w szklaneczce lub kubeczku i wlać do salaterki.
Dodać majonez.
Wszystko razem wymieszać.
Smacznego!

Uwagi:

Ta sałatka może służyć jako dip do chipsów lub innych potraw, jeżeli nie dodamy do niej krabów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.