Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

B-52

Tekst i foto garniecpieprzu 22-11-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?20 złprosty5 min.?

Składniki:

1/2 oz Bailey's Irish Cream
1/2 oz Kahlua
1/2 oz Grand Marinier

Jak przyrządzić:

Wymieszac skladniki. Podawac w szklance do shery lub typu cordial. I pić na umór.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.11.2003 muquero

Hmm, pilem to akurat z bacardi, nie wiem czy takie nie jest lepsze. Aha, nie bylo mieszane - wygladalo troche jak baby guiness (kahlua+baileys z warstewka rumu na wierzchu). pyycha

Zgłoś 28.12.2003 lilka

Ja to piłam przez rurkę na szybko bo góra płonęła. Było pycha ale jest to idealne na koniec imprezy żeby się dobić.

Zgłoś 17.05.2004 Alishia

Mniam :))) w smaq super ale płonące zwala z nóg :P

Zgłoś 25.11.2004 Kamil Gorzów

en kto to ,,pił"albo smakowal tego ten wie o co chodzi wiedz nic nie powiem a co do kom. 2czy tam 3 wyrzej to p-rawda jak an koneic imprezy to dobijajace :)

Zgłoś 21.12.2004 chodorek-20

B 52 - Mistrzostwo Świata..... Tylko ja piłem jak nie było to wymieszane jak "autor", podaje lecz widać było warstwy. Najlepszy momęt to picie gdy płonie ci kielich :)

Goraco po... Pokaż więcej

B 52 - Mistrzostwo Świata..... Tylko ja piłem jak nie było to wymieszane jak "autor", podaje lecz widać było warstwy. Najlepszy momęt to picie gdy płonie ci kielich :)

Goraco polecam na koniec i początek imprezy

Zgłoś 13.03.2005 romb

wymieszane???? Zgroza nie wolno mieszać

Zgłoś 11.05.2007 LepiTender

Nie miesza się tego typu shotów, wlewa po łyżce barmańskiej tak, żeby utworzyły się wyraźne warstwy. Im lepsze umiejętności barmana i czyste naczynia, tym wyraźniejsze warstwy.

Wlewamy po... Pokaż więcej

Nie miesza się tego typu shotów, wlewa po łyżce barmańskiej tak, żeby utworzyły się wyraźne warstwy. Im lepsze umiejętności barmana i czyste naczynia, tym wyraźniejsze warstwy.

Wlewamy po kolei: Kahlua, Bailey's oraz COINTREAU (a nie żadne inne rzeczy).

Pewne klasyczne drinki mają swoją oryginalną recepturę i nie należy z nimi kombinować. Moim zdaniem należy do nich B-52.

Jeśli chcecie podać jakąś wariację, to nie używajcie oryginalnej nazwy, wymyślcie jakąś wariację nazwy do wariacji drinka.

Na przykład kolega zaproponował B-55 z Absinthem.

Martini? Może M-52 ?

Zgłoś 14.12.2008 Mischa Barmanka

Bezsensu... Czy Wy nie wiecie jak się robi B-52??

Ludzie - lejecie do shoot'a 15ml Kaluha, delikatnie po ściance 15ml Baileys'a, a następnie delikatnie 15ml Cointreau. Zapalaci... Pokaż więcej

Bezsensu... Czy Wy nie wiecie jak się robi B-52??

Ludzie - lejecie do shoot'a 15ml Kaluha, delikatnie po ściance 15ml Baileys'a, a następnie delikatnie 15ml Cointreau. Zapalacie - i niech się chwilę pojara. Potem albo krótka słomka i siorbiecie, albo szybki shoot. Smacznego! Polecam!