Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Babka cytrynowa

Tekst i foto ag 25-05-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

- 3 szkl maki krupcztki,
- 1/5 szkl mąki ziemniaczanej,
- 1 szkl cukru,
- 1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia,
- 1/5 l maślanki,
- 1/5 szkl oleju,
- zapach cytrynowy,
- jedna średnia cytryna,
- bakalie,
- cukier puder do posypania.

Jak przyrządzić:

Miszamy wszystkie suche składniki, wlewamy maślankę zapach, ucieramy skórkę spażonej cytryny i wlewamy sok z połowy cytryny.Dodajemy bakalii, na końcu olej i do wysmarowanej formy wkładamy na 250 stopni do pieca i pieczemy ok godziny.
Posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.02.2004 Bożena

Czy w tym przepisie nie zapomniano o jajkach ?

Zgłoś 30.01.2005 Misia

Pyszne!!! zajęło mi 20min. masz rację Bożeno jajka by sie przydały

Zgłoś 18.02.2006 Mirka

Boję się tego zrobić, bo do każdej babki dodaje się jajka , proszę aby autor sie wypowiedział, czy tu naprawdę nie ma jajek??? Wydaje mi sie to niemożliwe.

Zgłoś 09.01.2006 Martyna

Mam 13 lat lubie gotować ale jeszcze bardziej piec. Bardzo podoba mi sie ten przepis i mam zamiar go wyprobowac! Miejmy nadzieje ze mi sie uda! Dziekuje i pozdrawiam! =)

=))))!!!!

Zgłoś 12.04.2006 ruda ze sląska

babka bez jajek to jak koles bez cycków ;d

Zgłoś 30.06.2007 Drzwi

Zrobiłam wg przepisu - ok, mimo, że bez jajek. Tyle, że chyba temperatura pieczenia za duża. Piekłam w 250 - musiałam skrecić na 200 i wyjęłam wcześniej - a i tak się przypaliła lekko plus tward... Pokaż więcej

Zrobiłam wg przepisu - ok, mimo, że bez jajek. Tyle, że chyba temperatura pieczenia za duża. Piekłam w 250 - musiałam skrecić na 200 i wyjęłam wcześniej - a i tak się przypaliła lekko plus twarda z wierzchu :(