Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Babka dwukolorowa

Tekst i foto amelka 26-02-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

25 dag mąki,
25 dag margaryny,
3/4 szkl. cukru,
4 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
2 łyżki kakao,
bakalie.

Jak przyrządzić:

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem, margaryną palmą, cukrem waniliowym miksować aż powstanie jednolita prawie biała masa. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia, bakalie. A na końcu pianę z białek delikatnie mieszając. Dzielimy ciasto na dwie części do jednej dodajemy kakao i miksujemy , by powstało jednolite ciemne ciasto. Do przygotowanej odpowiednio formy nakładamy na zmianę raz jasne , raz ciemne ciasto. Pieczemy 50 min w temp. 180 stopni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.