Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Babka jogurtowa

Tekst i foto Natit 20-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 (+40) min.?

Składniki:

1 kubek jogurtu (mały), 1 kubek (po jogurcie) cukru, 2 kubki mąki pszennej, 1 łyżka proszku do pieczenie, 3 jajka, pół kubka oleju

Jak przyrządzić:

Jajka roztrzepać widelcem (jak na kotlet), dodać cukier i jogurt. Wymieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać olej. Wymieszać. Wlać do wysmarowanej i wyłożonej papierem śniadaniowym formy. Piec ok. 40 min (aż pęknie) w temp. ok. 170 C

Uwagi:

Można polać lukrem lub polewą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.01.2005 ania

zaraz będę piekła, łatwa imoże byc smakowitym deserem do kawy.dam znac co z tego wyszło

Zgłoś 15.01.2005 ania

więc już upiekłam,może byc.

Zgłoś 29.01.2005 ewa

upieklam i bardzo dobra .polecam

Zgłoś 29.01.2005 ewa

upieklam i bardzo dobra .polecam

Zgłoś 31.01.2005 as

Moja niestety dostała zakalec!

Zgłoś 18.02.2005 madzia

Babka wyśmienita:)a co bardzo ważne tempo wykonania ekspresowe :)

Zgłoś 06.03.2005 Michasia

Ta babka jest bardzo smaczna :-) polecam na przyszłość

Zgłoś 08.06.2005 dorota

Jaka ma byc forma czy może być tortownica.

Zgłoś 10.09.2005 llllllll

A ten jogurt ma być naturalny czy może być np. truskawkowy?

Zgłoś 13.09.2005 Anik

Mysle, ze chodzi o naturalny. Ale z wocowym tezmoze byc interesujace w smaku. Musze wyprobowac.

Zgłoś 01.10.2005 Michal & Moni

Pyszniutka!!! POLECAMY!!! Dobra z bitą śmietaną :)

Zgłoś 03.11.2005 pełka

Jaki najlepiej dodac jogurt?

Zgłoś 26.12.2005 baśka

pyszna babka gorąco polecam

Zgłoś 03.02.2006 *Eve*

rzeczywiście babka-expres ;) ja dodałam jogurtu brzoskwiniowego i był taki brzoskwiniowy posmaczek, spróbuję następnym razem z naturalnym, poza tym wypiek baaardzo pulchniutki, taka babka ;) dob... Pokaż więcej

rzeczywiście babka-expres ;) ja dodałam jogurtu brzoskwiniowego i był taki brzoskwiniowy posmaczek, spróbuję następnym razem z naturalnym, poza tym wypiek baaardzo pulchniutki, taka babka ;) dobre ;)

Zgłoś 10.03.2006 pela

to na pewno ma byc lyzka proszku??????czy moze lyzeczka??????? wydaje mi sie ze na ta ilosc maki to lyzka to troche za duzo.Pozdrawiam

Zgłoś 22.03.2006 kika

nie wyszła :( moze coś źle zrobiłam- chociaż wątpię bo to niby prosty przepis. Niby pękła a w środku niedopieczona :((((

Zgłoś 22.03.2006 kika

nie wyszła :( moze coś źle zrobiłam- chociaż wątpię bo to niby prosty przepis. Niby pękła a w środku niedopieczona :((((

Zgłoś 24.03.2006 didoz

Babeczka marzenie...Szczególnie jak mąż upiecze, tak jak mi. Naprawdę dobra. Rzeczywiście pękła na środku i Mąż stwierdził, że to w niej najpiękniejsze...

Zgłoś 28.04.2006 Lucas

przepis super ale ja przyrządzam go nieco inaczej

Zgłoś 30.04.2006 jasia

Robiłam wszystko zgodnie z przepisem,urosła przepięknie,ale jak już wyłączyłam piekarnik,to zrobiła sruuuuu i jeszcze piękniej opadła,został tylko zakalec.Kto mi powie - dlaczego?????????????Pokaż więcej

Robiłam wszystko zgodnie z przepisem,urosła przepięknie,ale jak już wyłączyłam piekarnik,to zrobiła sruuuuu i jeszcze piękniej opadła,został tylko zakalec.Kto mi powie - dlaczego?????????????

Zgłoś 29.06.2006 inka

Na jak dużą formę jest ten przepis?

Zgłoś 12.07.2006 naresca

polecam, babka boska!! robilam jednak bez zadnych wstepnych przygotowan, czyt bez mieszania jajek, bez mieszania maki z proszkiem przed dodaniem do reszty. wrzucilam wszystko do miski, zmiksowal... Pokaż więcej

polecam, babka boska!! robilam jednak bez zadnych wstepnych przygotowan, czyt bez mieszania jajek, bez mieszania maki z proszkiem przed dodaniem do reszty. wrzucilam wszystko do miski, zmiksowalam i upieklam i wyszlo pyszne ciacho:) szkoda ze takie malutkie;) dla nieposiadajacych kubka po jogurcie polecam korzystanie ze szklanki po nutelli:D

Zgłoś 12.07.2006 henia

a dobre to ciasto?????????????????????????????/

Zgłoś 28.07.2006 Majek

Jest już w piecu-zobaczymy

Zgłoś 05.08.2006 Majek

Za dużo oleju

Zgłoś 03.10.2006 marzenka

babka to kitu

Zgłoś 08.11.2006 K

Babka,ładnie urosła, pachniała ładnie, smak też dobry... ale okazało się że wyszedł jeden wielki zakalec. Ktos mi podopowiedział,że za dużo oleju zostało dodane. Więc jaka jest prawidłowa ilośc... Pokaż więcej

Babka,ładnie urosła, pachniała ładnie, smak też dobry... ale okazało się że wyszedł jeden wielki zakalec. Ktos mi podopowiedział,że za dużo oleju zostało dodane. Więc jaka jest prawidłowa ilośc oleju???

Zgłoś 24.02.2007 Tomasz_m

babka w piekarniku

Zgłoś 24.02.2007 Tomasz_m

pyszna, ładnie urosła, polecam

Zgłoś 12.12.2006 ebo

Zakalec .

Zgłoś 19.12.2006 zch

jaki ma być jogurt owocowy czy naturalny

Zgłoś 30.03.2007 Sylwia

Bardzo dobra babka :) Fajny, łatwy przepis. Polecam!

Zgłoś 07.04.2007 edyta

PYYYYYYCHA!!!!!!!!!!Piekłam i mi wyszła,wszystko robiłam według przepisu tyle że forme posmarowałam margaryna i posypałam bułką tartą(tak robi moja mama).

Jogurt dałam morelowy-pyszy posm... Pokaż więcej

PYYYYYYCHA!!!!!!!!!!Piekłam i mi wyszła,wszystko robiłam według przepisu tyle że forme posmarowałam margaryna i posypałam bułką tartą(tak robi moja mama).

Jogurt dałam morelowy-pyszy posmak:)i polałam polewą czekoladową,

no i łatwa do zrobienia nawet dla takiego laika jak ja:)

Zgłoś 13.04.2007 kinga

ciasto siedzi w piekarniku, zobaczymy co wyjdzie;) na surowo pychota;)))

Zgłoś 26.05.2007 adrianna

Babka bardzo dobra, tempo wykonania ekspresowe. Ja podzieliłam ciasto na dwie części i zrobiłam kakaowo-waniliową. Przepis bardzo prosty i smaczny. Dziękuje i polecam.

Zgłoś 19.10.2007 Teresa

Dobrze do tej babki w trakcie robienia, w końcowej fazie, dodać posypkę do ciast -czekoladową. Ładnie wygląda i smakuje.

Dobrze jest piec babkę najpierw w gorącym piekarniku (180), późnie... Pokaż więcej

Dobrze do tej babki w trakcie robienia, w końcowej fazie, dodać posypkę do ciast -czekoladową. Ładnie wygląda i smakuje.

Dobrze jest piec babkę najpierw w gorącym piekarniku (180), później zmiejszyć do 160, a na końcu do 140. Potrzymać ją na koniec w lekko uchylonym piekarniku i dopiero potem wyciągnąć.

Będzie dobrze upieczona i nie klapnie. Smacznego.

Zgłoś 19.10.2007 Tere

zastosować jogurt naturalny kremowy.

Zgłoś 16.12.2007 alesko

Hej

dla tych ktorym babka opadla i zrobil sie zakalec!

Mnie tez to spotkalo, bo...wyjelam ja za wczesnie z piekarnika. Trzeba poczekac az ostygnie i dopiero wyjac. Pozdrawiam i zy... Pokaż więcej

Hej

dla tych ktorym babka opadla i zrobil sie zakalec!

Mnie tez to spotkalo, bo...wyjelam ja za wczesnie z piekarnika. Trzeba poczekac az ostygnie i dopiero wyjac. Pozdrawiam i zycze wiecej szczescia nastepnym razem:)

Zgłoś 26.01.2008 Cisek

Najlepsza jest z jogurtem jagodowym:)

Zgłoś 13.06.2008 Justyna

jestem poczatkujaca piekarka....zrobilam wszystko tak jak w przepisie ... mysle ze wyjdzie dobrze.. lecz nie wiem czemu ciasto bylo bardzo geste ...czy wam tez tak wyszło? włożyłam ciasto do pie... Pokaż więcej

jestem poczatkujaca piekarka....zrobilam wszystko tak jak w przepisie ... mysle ze wyjdzie dobrze.. lecz nie wiem czemu ciasto bylo bardzo geste ...czy wam tez tak wyszło? włożyłam ciasto do piekarnika i napewno napisze jak wyszło .. MAM NADZIEJE ZE BEDZIE OK..

Zgłoś 05.03.2008 serveta85

Zakalec idealny !!

Zgłoś 20.03.2008 Angelika

Chciałam upiec babkę na Wielkanoc i postanowiłam wypróbowac ten przepis, ale niestety mimo dobrych chęci babka nie wyszła. Po wyłączeniu pieca wyglądała przepięknie, zostawiłam ją nawet w piecu ... Pokaż więcej

Chciałam upiec babkę na Wielkanoc i postanowiłam wypróbowac ten przepis, ale niestety mimo dobrych chęci babka nie wyszła. Po wyłączeniu pieca wyglądała przepięknie, zostawiłam ją nawet w piecu do wystygnięcia (jak ktoś radził), a mimo to upadła i powstał zakalec.

Zgłoś 26.03.2008 Urka

Babka z tego przepisu stała się moim hitem! Robi się ją w 8 minut, dłużej z pieczeniem :) Modyfikowałam ten przepis, tj. dodawałam różne jogurty: owocowe, kawowe, kokosowe, dosypywałam wiórek cz... Pokaż więcej

Babka z tego przepisu stała się moim hitem! Robi się ją w 8 minut, dłużej z pieczeniem :) Modyfikowałam ten przepis, tj. dodawałam różne jogurty: owocowe, kawowe, kokosowe, dosypywałam wiórek czekoladowych i zawsze pycha, jednak najlepsza z jogurtem naturalnym i polewą cytrynową lub stopioną czekoladą bakaliową. Koleżankom nie wychodzi, robi się zakalec, mi też raz wyszedł, ale nie wiem dlaczego. A zaraz wyjmuję z piekarnika.... mniam.

Zgłoś 07.04.2008 monia

babka rzeczywiście szybko się robi, teraz jest w piecu i zobaczymy

Zgłoś 13.04.2008 monia

upiekła sie po godzinie ale wyszła super !!!!

Zgłoś 19.04.2008 brt

pyszny zakalec :)

Zgłoś 03.05.2008 ja

babka jest jeszcze w pierkarniku ale nie wiem czy już wyciągać , bo już jest z 55 min. ale popękała lecz jest bladziutka ;-(chyba wyszedł zakalec ,zaraz sprawdzę

Zgłoś 28.06.2008 madzia

Mam podobny przepis.Swietna baba:)

Zgłoś 23.08.2009 ola

a jogurt ile ml ? 500 czy większy bądź mniejszy ? bo chcialabym upiec, a nie ma podane

Zgłoś 23.08.2009 ola

a jogurt ile ml ? 500 czy większy bądź mniejszy ? bo chcialabym upiec, a nie ma podane

Zgłoś 13.08.2009 alijah

ja dodaje jeszcze pół cytryny i cukier wamniliowy i jeszt super, dodaje też jeszcze bakalie i wychodzi super keks polecam

Zgłoś 27.01.2012 arkady

wlasnie pieke zapowiada sie pysznie dam znac jak wyszla.