Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Babka makowa

Tekst i foto natalia 04-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8 porcji5 złprosty30 min.mało

Składniki:

- 1 szkl. marki,
- 1 szkl.maku,
- 6 bialek,
- 1 szkl. cukru,
- 1/2kost. margaryny,
- 1/2 proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić:

Bialka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru dodaç pozostala czesc skladnikow a na koncu rozpuszczony tluszcz i aromat migdalowy.

Potrzebne przybory:

Miska, trzepaczka.

Jak podawać?

Polać czekoladą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.03.2003 GRA

Co to jest marka? Pierwszy raz słyszę.

Zgłoś 06.03.2003 eta

Dzięki, przez moment myślalam, że to jakiś błąd. Uspokoiłaś mnie.

Zgłoś 06.03.2003 ela

możesz zużyć do pączków

Zgłoś 05.03.2003 eta

A co z żółtkami?

Zgłoś 16.10.2003 Tony__Soprano

Powiedzcie na forum co to jest ta cała marka ??

Zgłoś 24.04.2004 Andzia

Ludzie co zwami pomyślcie troche tu chodzi o mąke Natalia zrobiła błąd w pisowni tak ciężko się połapać.

Zgłoś 09.12.2011 Jola

Robię tę babkę od wielu lat i proponuję przed dodaniem maku dolac partiami 3/4 szklanki mleka i dobrze smakuje z rodzynkami.

Z mlekiem jest bardziej wilgotna :)