Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Babka z makiem

Tekst i foto pause 17-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?tanie złprosty45-50 min.?

Składniki:

4 jajka,
1 szkl. cukru,
1 szkl. mąki,
1 szkl. maku - cały, nie mielony,
0,5 kos. margaryny "palmy",
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
można dodać bakalie

Jak przyrządzić:

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopioną ale chłodną margarynę, do tego stopniowo wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mak i wszystko dokładnie mieszamy - można mikserem . Na koniec dodajemy bakalie.

Uwagi:

Najlepiej babkę piec w podłużnej, tak zwanej keksowej formie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.01.2005 kaś

to barzdo pyszna babka jest nie wiem jak z tego przepisu ale jak mama robila to byla pyszna a przepis sie przyda bo wlasnie zgubil nam sie nasz :p

polecam i smacznego :D

Zgłoś 26.03.2005 lola

Jak dlugo piec i w jakiej temp.?

Zgłoś 15.04.2006 ALDONA

NIE WIEM CZY COś ZROBIłAM ZLE ALE BABKA SIę NIE UDAłA

Zgłoś 20.04.2006 ANMARIA

BABECZKA SUPER . PRZEPIS PROSTY I BŁYSKAWICZNY ZAGOŚCI NA STAŁE W MOJEJ KUCHNI

Zgłoś 02.07.2006 Kamil

W przepisie jest jeden znaczący błąd. Trzeba składniki pomnożyć przez dwa, bo tam dobrej babki nie ma co piec tylko na spróbowanie.

Zgłoś 03.09.2006 Serj Huano

babka się udała. polecam. bardzo smaczna. pozdrawiam Polska

Zgłoś 07.04.2007 Aldi

Ja dodaje jedno jajko wiecej i osobno ucieram najpierw zoltka z cukrem i maslem, a potem dodaje reszte skladniki i ubita piane z jajek. Ale rzeczywiscie mozna skladniki pomnozyc przez dwa, bo z ... Pokaż więcej

Ja dodaje jedno jajko wiecej i osobno ucieram najpierw zoltka z cukrem i maslem, a potem dodaje reszte skladniki i ubita piane z jajek. Ale rzeczywiscie mozna skladniki pomnozyc przez dwa, bo z tego przepisu wychodzi babka na mala forme. Ale jest pyszna i wlasanie sie studzi:)