Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bagietka z grilla

Tekst i foto hrynio 07-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprostyok. 15-20 min.?

Składniki:

Bagietka, kilka pieczarek, kawałek żółtego sera, kilka ząbków czosnku, masełko, łyżeczka dobrej musztardy lub keczupu, l pietruszka - natka.

Jak przyrządzić:

Przekroić bagietkę, posmarować obydwie części masłem, jedną posypać rozgniecionym czosnkiem, rozłożyć pokrojone na plasterki pieczarki, na to żółty ser starty lub w plasterkach. Drugą połowę posmarować musztardą, keczupem lub posypać pietruszką (jak kto woli), złożyć bagietkę, przekroić na 4 kawałki lub więcej (zależy, jaka bagietka), każdy zawijąc w folię aluminiową. Piec z dwóch stron na grillu, po kilka minut, aż się zrumienią i będą chrupiące.

Jak podawać?

Pyszna z sałatką z pomidorów, szczypiorku i sałaty zielonej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.06.2006 andrzej

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

Zgłoś 22.07.2006 czarownica

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Zgłoś 18.08.2006 Lu

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i... Pokaż więcej

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

Zgłoś 09.05.2007 basia

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

Zgłoś 28.06.2007 X

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Zgłoś 07.12.2007 Mateos

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na tal... Pokaż więcej

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Zgłoś 17.05.2008 Piotrek

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

... Pokaż więcej

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

Zgłoś 16.06.2008

Zgłoś 24.07.2008

Zgłoś 24.07.2008 Bagietka z grilla

Bagietka z grilla