Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bakłażan faszerowany vege

Tekst i foto -anika- 05-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty40 min.-

Składniki:

2 bakłażany,
1 torebka ryżu,
1/4 główki brokułów,
5 pieczarek,
4-5 połówek papryki marynowanej,
1 cebula,
3-4 łyżki kukurydzy z puszki,
20 g startego sera żółtego,
3 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, tymianek, oregano, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na sicie. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć. Pozostałe warzywa: cebulę czosnek, miąższ z bakłażanów, pieczarki posiekać, brokuł podzielić na różyczki. Na patelni podsmażyć wszystkie warzywa, dusić 5 min. doprawić ziołami, solą pieprzem. dodać ryż i pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz kukurydzę, farszem nadziać miseczki z bakłażana, ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika (200 st.)na 25 min. Pod koniec pieczenia posypać bakłażany startym serem i piec 4 minuty.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.