Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bakłażany nadziewane

Tekst i foto Gosia 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-415 złprosty40 min.niska

Składniki:

Bakłażany, pomidory, cebula, filet z kurczaka, ser żółty light, papryka, pieczarki, oliwa z oliwek, przyprawy

Jak przyrządzić:

Filet z kurczaka doprawić ulubionymi przyprawami (ja zazwyczaj daję sól, pieprz, curry, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do potraw na grilla albo jeszcze dodatkowo to, co mam akurat w kuchni). Kurczaka gotować w parowarze 20 min.

Bakłażany podzielić na pół i łyżką wydrążyć środki. Drobno posiekać paprykę, pieczarki, pomidory, cebulę, mięso kurczaka i wydrążone środki bakłażanów. Wszystko wymieszać z łyżką stołową oliwy z oliwek.

Napełnić bakłażany nadzieniem, a na wierzch zetrzeć żółty ser. Tak przygotowane bakłażany ostrożnie przenieść do miski parowaru i gotować 20-25 min.

Potrzebne przybory:

parowar

Jak podawać?

W daniu dietetycznym należy unikać ziemniaków, makaronu, ryżu, więc ja podałabym bakłażany z sałatką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.12.2006 pawel--

ogolnie to lipa i takie jakos malo wyrazne w smaku .