Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Banan czekoladowy pieczony w skórce

Tekst i foto tuśka 12-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

banany, krem czekoladowy (może być polewa lub krem na kanapki np. nutella, jak kto woli)

Jak przyrządzić:

Wkładamy nieobranego banana do rozgrzanego piekarnika (ok. 170 stopni), pieczemy aż skórka zmieni kolor na całkowicie czarny. Wyjmujemy, rozcinamy skóre wzdłuż, rozchylamy i wypełniamy czekoladą :) I jemy to co w środku :) Do tego mogą być lody, bita śmietana! Polecam!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Zamiast czekolady każdy inny słodki smak! Smacznego! :)

Czas przygotowania:


Uwaga na wnętrze banana po wyjęciu z piekarnika, można sie poparzyć!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.03.2006 agulandia

pyszniasie, ale ja proponuje z miodem

Zgłoś 14.10.2006 marta

Ja robię podobny deser, tylko tego gorącego i rozciętego banana polewam sokiem z cytryny, dodaję 2 kulki lodów waniliowych i polewam to sosem czekoladowym. Można dodać bitą śmietanę.PYCHA

... Pokaż więcej

Ja robię podobny deser, tylko tego gorącego i rozciętego banana polewam sokiem z cytryny, dodaję 2 kulki lodów waniliowych i polewam to sosem czekoladowym. Można dodać bitą śmietanę.PYCHA

Zgłoś 31.05.2007 kejti

ja jadłam takiego z grilla-na grill przeciętego banana aż skórka zrobi się czarna, potem w zagłębienie dajemy kostki czekolady, jak się stopi czekolada, zdejmujemy i mieszamy środek. Pychota

... Pokaż więcej

ja jadłam takiego z grilla-na grill przeciętego banana aż skórka zrobi się czarna, potem w zagłębienie dajemy kostki czekolady, jak się stopi czekolada, zdejmujemy i mieszamy środek. Pychota

Zgłoś 20.03.2007 kate

albo można rozciąć banana, pokropić rumem, wyłożyć kostkami czekolady i dopiero wtedy włożyć do piekarnika : )))!!!! jak skórka się zrobi czarna, czekolada rozpuści można wyjąć i wyjadać te pysz... Pokaż więcej

albo można rozciąć banana, pokropić rumem, wyłożyć kostkami czekolady i dopiero wtedy włożyć do piekarnika : )))!!!! jak skórka się zrobi czarna, czekolada rozpuści można wyjąć i wyjadać te pyszności ze środka:))!!!!!

Zgłoś 01.12.2007 Bananek:)

Agulandio jak można jeść takiego pysznego Banana z miodem nie nawidze miodu jest okropny.W szkole przezywaja mnie bananek bo jem duzo bananów i wszystko co bananowe:)